Cum puteți crește pofta de amor în cuplu? 6 trucuri simple și cu efect garantat

  • Publicat:
Cum puteți crește pofta de amor în cuplu? 6 trucuri simple și cu efect garantat
Sursa foto: shutterstock

Libidoul, adică dorința sexuală, rămâne un important vector al relațiilor de cuplu. Scăderea dorinței sexuale între parteneri duce de cele mai multe ori la tensiuni și frustrări în relație. Iată câteva modalități ușor de pus în practică prin care puteți reaprinde scânteia atracției în cuplu!

6 sfaturi prin care puteți crește dorința de intimitate în cuplu

Se poate întâmpla ca scăderea libidoului să fie un rezultat al unei cauze medicale, cum ar fi anxietatea, depresia sau problemele hormonale. Însă în altele, stresul de zi cu zi poate fi factorul determinant, iar aici poți conta pe sugestiile următoare:

Comunicați deschis și onest

Comunicarea este necesară în orice relație, darămite în relația de cuplu. Vorbiți deschis cu partenerul despre nevoile și dorințele voastre sexuale, fără prejudecăți și fără reproșuri.

Încercați lucruri noi

Încercați să explorați împreună noi fantezii și jocuri erotice. Creați o atmosferă de joacă și ieșiți din cotidian. Cine știe, s-ar putea chiar să vă placă și să faceți un obicei din asta!

Citește și: 3 ponturi utile pentru a condimenta relația sexuală

Apropiați-vă și emoțional

O conexiune emoțională puternică poate crește dorința sexuală și atracția fizică, căci restabilește stâlpii încrederii și ai acceptării. Încercați să petreceți timp de calitate în doi, să vă ascultați activ, să vă susțineți. Dacă faceți din asta un obicei sănătos, viața voastră intimă va avea numai de câștigat!

Experimentați tehnici de relaxare

Stresul și grijile de zi cu zi pot afecta dorința sexuală. Încercați yoga, meditație sau pur și simplu dați play la muzica preferată și savurați momentele alături de celălalt.

Adoptați un stil de viață sănătos

Dieta echilibrată, mișcarea regulată, odihna suficientă – toate acestea pot spori simțitor nivelul de energie și dorința și pot reduce stresul și oboseală.

Citește și: Sportul și îmbunătățirea libidoului: un motiv în plus să mergi la sală

Creați o atmosferă romantică

Încercați să creați o atmosferă romantică și seducătoare în dormitor: lumânări parfumate, muzică în surdină, lenjerie intimă de efect, toate acestea pot spori dorința de intimitate. Și rezultatele vor fi garantate.

Surse: Women’s Health, Mind Body Green, NBC News

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân