Ce este meditația sexuală și cum te poate ajuta să ai o viață intimă împlinită

  • Publicat:
Ce este meditația sexuală și cum te poate ajuta să ai o viață intimă împlinită
Sursa foto: shutterstock

Una dintre cele mai recente tendințe în materie de sex pentru femei despre care ați putea auzi este meditația sexuală. Cu ajutorul acestei tehnici nu doar că vă veți concentra asupra momentului prezent, dar veți experimenta și gânduri, sentimente și senzații nebănuite, promit specialiștii! Iată, așadar, mai multe despre această practică mai puțin obișnuită ce vă poate duce pe culmile plăcerilor, doamnelor! 

Meditația sexuală: ce este, la ce ajută

Meditația sexuală este practica de a fi complet prezentă și în contact cu tine însăți, partenerul tău și întregul pe care voi doi îl formați atunci când sunteți împreună.

Aceasta se referă la a fi concentrată și prezentă în timpul actului intim. Te vei simți mai conectată nu doar cu partenerul tău, dar și cu mintea și cu propriul tău trup, conform specialiștilor mindfulness.

Meditația sexuală poate fi practicată fără antrenament sau ghid. La fel ca multe practici de atenție, meditația sexuală necesită doar să faceți pauză din rutina cea de zi cu zi și să va concentrați atenția asupra corpului.

Există și o serie de beneficii pe care le aduce cu sine această practică sexuală:

  • Veți putea obține orgasmul atât de greu de atins pentru unele doamne
  • Veți încheia partidele de sex complet relaxate
  • Veți observă o îmbunătățire în toate aspectele vieții
  • Dorința de sex va crește și ea
  • Orgasmele vor deveni din ce în ce mai lungi și mai reconfortante
  • Va veți simți mai încrezătoare în plan sexual
  • Conexiunea cu partenerul va fi una mai puternică
  • Va puteți vindeca chiar și traumele de natură emoțională din trecut
  • Veți putea experimenta fantezii nebănuite
  • Veți putea comunica mai eficient cu partenerul de viață în ceea ce privește sexul

Desigur, beneficiile meditației sexuale pot varia de la femeie la femeie. Pentru unele doamne, această practică poate fi deosebit de atractivă și eficientă, timp în care pentru altele poate fi ceva de neînțeles. 

Cum practicăm meditația sexuală?

Meditația sexuală se începe întotdeauna cu intenții clare. De pildă, o afirmație simplă pe care o puteți încerca este: „Intenționez să trăiesc pe deplin această experiență, voi savura moment cu moment!”.

După rostirea acestei informații, veți putea începe prin a practica acțiunea de a fi mai prezentă prin respirația lentă, poate fi și cea în 4 timpi, adâncă, observând cum se simt corpul și mintea voastră.

Înainte de a începe actul intim, va puteți spune preț de câteva minte ce apreciați unul la celălalt, începând să vă și atingeți reciproc.

Totul se rezumă la puterea de concentrare și la a rămâne prezenți, de fapt. A vă simți bine și a savura fiecare clipă plăcută în doi! 

Surse: webmd.com, purewow.com, mindbodygreen.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân