Zone erogene: în câte locuri poți atinge o femeie?

Orice zonă erogenă atinsă într-un anumit mod declanșează excitarea. Să ne gândim la următoarele zone erogene: buzele, sfârcurile sau coapsele interioare.
  • Publicat:

Există mai multe modalități prin care poți simți plăcere și conexiune în timpul sexului, iar aici includem și atenția pe care trebuie să o avem asupra corpului partenerului și a zonelor erogene. Zonele erogene sunt acele părți din corp care sunt mai sensibile la stimularea sexuală. Orice zonă erogenă atinsă într-un anumit mod declanșează excitarea. Să ne gândim la următoarele zone erogene: buzele, sfârcurile sau chiar coapsele interioare.

Pielea din zonele erogene este mult mai subțire față de restul corpului și conține concentrații mai mari de terminații nervoase. De asemenea, creierul joacă un rol extrem de important atunci când vine vorba de anumite atingeri sau anumite zone ale corpului care duc la excitare. Dacă partenerul anterior și-a concentrat atenția asupra unei anumite zone și senzația a fost de-a dreptul fascinantă, mintea memorează acest lucru, iar senzația va fi similară și cu un alt partener.

Câte zone erogene are corpul unei femei?

Corpul nu este limitat la un anumit număr de zone erogene. Trebuie să scăpăm de ideea că organele genitale sau anumite părți ale corpului sunt singurele zone în care simțim acele plăceri și să înțelegem că întregul corp oferă aceste experiențe. Cercetătorii sugerează că întregul corp este sensibil l stimularea sau atingerea sexuală, dar doar pentru că tot corpul poate fi o zonă erogenă, nu înseamnă că se aplică pentru fiecare individ.

Zonele erogene variază de la o femeie la alta, iar ceea ce simt în timpul stimulării diferă în funcție de experiențele pe care le avem, de la plăcere, până la durere și traumă. Este adevărat și că zonele erogene se pot schimba odată cu înaintarea în vârstă, unele dintre ele poate produceau plăcere atunci când erai mai tânără și, ulterior poate ajungi să descoperi altele noi. Așadar, în privința numărului zonelor erogene pe care le poate avea o femeie, întrebarea poate fi una capcană, iar răspunsul să varieze de la o zonă erogenă, până la 100 plus.

Este imposibil să știm cu exactitate numărul zonelor erogene pe care le are corpul unei femei, dar cele mai comune sunt organele genitale, sânii, sfârcurile, buzele, gâtul, urechile, fesierii, coapsele interne și anusul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Cum să ai orgasm chiar și la menopauză
Cum să ai orgasm chiar și la menopauză