Cum să ai orgasm chiar și la menopauză

Chiar dacă menopauza vine ca o mare provocare și multe schimbări chiar și în viața sexuală, poți avea orgasm la menopauză fără probleme.
  • Publicat:

Cu cât ești mai aproape de menopauză, cu atât te îngrijorezi că viața ta sexuală se va schimba complet. Și nu în bine. Înainte de a intra la menopauză te confrunți cu o perioadă de tranziție în care apar simptome precum tulburări de somn, bufeuri și ciclu menstrual neregulat. Oricât ar fi de frustrante, aceste schimbări sunt perfect normale, dar ele pot afecta viața sexuală și apetitul sexual. Cel mai probabil ai auzit că odată ce intri la menopauză este mai greu să atingi orgasmul, dar află că este doar un mit. Iată cum să ai orgasm la menopauză.

Orgasm la menopauză: cum îl obții

Atunci când îți este greu să ai orgasm poți fi descurajată de acest aspect, dar nu trebuie să renunți la plăcerea ta. Există câteva lucruri pe care le poți face astfel încât să te simți mai confortabilă și să simți mai multă plăcere în timpul actului sexual.

Folosește lubrifiant

Este perfect normal ca în perioana menopauzei să te confrunți cu uscăciunea vaginală. Odată ce nivelul de estrogen scade, la fel și cel de progesteron, vaginul nu se mai lubrifiază la fel de mult în timpul excitării, iar penetrarea poate fi inconfortabilă, chiar dureroasă uneori.

Ai nevoie de un lubrifiant care să te ajute în acest sens, pentru că el ameliorează senzația de frecare și te ajută să ajungi mai repede la orgasm.

Încearcă stimularea directă

În timpul menopauzei, circulația sangvină către vagin și clitoris este redusă, motiv pentru care ai nevoie de stimulare directă pentru a putea atinge orgasmul. Sexul oral sau vibratoarele te pot ajuta să crești sensibilitatea acestor organe.

Nu uita de preludiu!

Preludiul este extrem de important în orice perioadă a vieții te-ai afla, dar cum la menopauză durează mai mult până te exciți și capeți acea dispoziție pentru a face sex, nu e cazul să neglijezi această etapă. Încearcă masajele senzuale, o baie fierbinte de cuplu sau cât mai multe sărutări și atingeri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult