5 semnale că bărbatul te epuizează emoțional

  • Publicat:
5 semnale că bărbatul te epuizează emoțional

Ți s-a întâmplă și ție să fii atât de preocupată de funcționarea relației încât să te pierzi pe tine? Să te centrezi exclusiv pe cuplu, încât la final să te simți epuizată? E important să identifici capcana în care ai căzut, pentru a avea grijă corect de tine. 

5 semne subtile că partenerul te epuizează emoțional

Încerci să excelezi în toate

Ești extrem de perfecționistă, analizezi totul la milimetru, mereu atentă să nu care cumva să faci vreo greșeala? Acest control excesiv vine din teamă. Teama de a nu-l supăra, de a nu-l provoca să se retragă sau chiar de a-l pierde.

Citește și: 5 greșeli comune pe care le fac femeile în relații

Vrei să performezi

Simți că îți cere prea mult? Chiar și acolo unde nu ține de tine? Simți că pretențiile sale sunt de cele mai multe ori nerealiste, chiar exagerate? Se poate să te confrunți cu epuizarea emoțională.

Resimți critică în orice

Critica merge mâna în mâna cu exigența menționată anterior. Dacă nu îți iese perfect totul, partenerul recurge la critică. Nu este empatic, nu cunoaște înțelegerea, acceptarea, ideea de greșeala ca fiind ceva normal, ceva perfect uman și o bună ocazie de învățare. Ba dimpotrivă, îți subminează încredere și te face să te simți ca și cum n-ai fi suficient de bună. Acesta este un comportament toxic, nu îl pierde din vedere.

Citește și: Abuzul emoţional, asasinul sigur al relaţiei de cuplu: 7 semnale pe care nu trebuie să le ignori

Face presiuni asupra ta

Se bazează exclusiv pe tine în absolut orice? De la lucrurile de bază și până la decizii dintre cele mai importante? Ești primul lui gând atunci când are nevoie de ajutor? La început, poate fi măgulitor, însă acest comportament al partenerului este deseori înșelător. Căci în timp poate deveni epuizant și frustrant, iar costurile întotdeauna vor depăși cu mult beneficiile.

Efortul este doar unidirecțional

Partenerul trebuie musai să primească din partea ta, însă atunci când vine vorba de a oferi, o face insuficient sau mărunt. Dând fără să primești, nu te încarci, cupa ta emoțională este mereu goală. În timp vei claca, iar aceste lipsuri emoționale se vor tranforma în boală. Cântărește bine prin ce treci și pune STOP dacă tu consideri că este cazul.

Surse: Hindustan Times, Times of India, INSIDER

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân