Succesul este… optimism!

Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvânt bun, de susţinere, pentru a putea trece peste dificultăţile cotidiene. Cartea lui Zig Ziglar îţi oferă sfaturile de care ai nevoie, istorisiri care îţi fac ziua mai bună, precum şi citate pline de tâlc ale unor personalităţi din diverse domenii. Cu ajutorul lor, te vei confrunta plină de seninătate cu propria existenţă.
  • Publicat:
Succesul este... optimism!

Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvânt bun, de susţinere, pentru a putea trece peste dificultăţile cotidiene.

Cartea lui Zig Ziglar îţi oferă sfaturile de care ai nevoie, istorisiri care îţi fac ziua mai bună, precum şi citate pline de tâlc ale unor personalităţi din diverse domenii.

Cu ajutorul lor, te vei confrunta plină de seninătate cu propria existenţă.

 

Aspectul fizic şi salariul

Conform unui studiu recent, felul în care arătăm are o influenţă directă asupra salariului. Cercetătorii au studiat datele de angajare pentru 7.000 de adulţi. Au împărţit grupul în 3 categorii, după înfăţişare, apoi au comparat salariile celor cu posturi similare din fiecare categorie. Cei cu o înfăţişare socotită sub medie câştigau mai puţin decât cei din categoria medie. Cei apreciaţi ca având o înfăţişare medie câştigau mai puţin decât cei cu o înfăţişare mai plăcută decât media.

Zâmbetul e… totul

Aspectul se referă la multe lucruri. Stilul şi caracterul ordonat al îmbrăcămintei, strălucirea pantofilor, dungile de la cămaşă, culorile pe care le porţi şi o sumedenie de alte lucruri influenţează evaluarea înfăţişării tale. Contează şi felul în care te coafezi, machiajul şi toate elementele legate de îngrijirea personală. Însă cel mai important factor este zâmbetul, urmat îndeaproape de atitudine şi de simţul umorului. Un simţ al umorului bun şi o atitudine pozitivă sunt deosebit de importante atunci când urci pe treptele cele mai înalte din lumea afacerilor. 

Oamenii sunt promovaţi de oameni

Există multe dovezi că, dintre oamenii cu aceleaşi aptitudini profesionale, îl vom alege pe cel care ne place şi nu pe cel faţă de care avem o atitudine neutră sau negativă. Întrebarea este: “De cine ne place?” Cu siguranţă, oamenii simpatici, veseli şi optimişti au mai multe şanse să fie plăcuţi decât cei înclinaţi spre o atitudine severă sau chiar negativă.

La fel de adevărat este că o persoană veselă şi optimistă va face mai multă treabă şi va obţine mai multă cooperare din partea celorlalţi decât o persoană negativistă. E o chestiune de natură practică: patronii îi caută pe cei care “corespund”, fac mai multă treabă şi sunt nişte oameni plăcuţi.

Munca: Cine are nevoie de ea?

Cineva a spus odată că munca este tatăl succesului, iar integritatea este mama. Dacă te înţelegi bine cu aceşti doi membri ai familiei, cu ceilalţi nu vei avea nici o problemă. Însă prea mulţi oameni nu fac suficiente eforturi pentru a se înţelege cu tatăl, iar pe mamă o lasă complet pe dinafară. Unii chiar renunţă să mai caute de lucru de îndată ce găsesc o slujbă. Atenţie! Ca să schimbi prietenii, familia şi stilul de viaţă, mai întâi trebuie să te schimbi pe tine.

În Concluzie…

Dacă nu munceşti, vei pierde multe din bucuriile şi binefacerile vieţii însăşi. Aşadar, concentrează-te asupra lucrurilor care îţi plac în munca ta şi asupra avantajelor. Dedică muncii acea explozie de energie pe care o ai întotdeauna în ziua dinainte de vacanţă. Nu numai că te vei bucura mai mult de muncă, dar vei primi bani şi aprecieri după dorinţă. Nu exagera însă cu munca. Nu uita că omul care e întotdeauna ocupat, ca o albină, poate descoperi într-o zi că altcineva i-a sorbit toată mierea.

Sursa: “Motive pentru a zâmbi. Ediţia a III-a. Încurajări şi inspiraţie pentru călătoria pe valurile vieţii” de Zig Ziglar

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân