Secretul româncei de 100 de ani – cum a ajuns la această vârstă fără probleme de sănătate

  • Publicat:
Secretul româncei de 100 de ani - cum a ajuns la această vârstă fără probleme de sănătate

Ecaterina Popescu ştie Bucureştiul pe faţă şi pe dos. Nu ar putea altfel din moment ce l-a văzut evoluând timp de peste 100 de ani. Într-un interviu pentru Dietetik.ro doamna volubilă cu păr alb cârlionţat povesteşte cum cumpăra legume de la zarzavagii care veneau la poartă şi cum a ajuns la venerabilă vârstă de 100 de ani.

Cum aţi ajuns la 100 de ani?

Am dus o viaţă obişnuită. Am fost sănătoasă, n-am suferit de nici o boală, cum suferă azi copiii de când sunt mici. Mâncam obişnuit: supă, mâncare gătită, friptură, salate şi tot felul. Făceam în fiecare zi de mâncare. Nu mâncam trei feluri niciodată. Mancam dulciuri, torturi la ocazii.

Pe-atunci veneau oltenii cu coşul de zarzavaturi în spinare. Veneau în curte şi ziceau „Doamna Niculescu, a sosit zarzavagiul”. Şi alegeam ce era mai bun. Toate erau foarte proaspete, foarte bune. Iar carne luam de la măcelării că era foarte bună.

Ati facut sport ?

Ce sport? Stai sa ma gandesc. Uite ca nu mai stiu ce am facut. Am facut drumetii multe. Si mergeam in fiecare zi pe jos pana in Parcul Carol, ca era aproape de noi. Era parcul frumos amenajat, numai lume buna. M-am plimbat foarte mult.

Ati fost grabita ?

Nu eram niciodata grabita. Nu aveam pentru ce, ca pentru copii, spalat, gatit aveam un ajutor in casa. Si am stat cu parintii, care ma ajutau mereu. Mai puteam sa ies cateodata cu sotul la restaurant, sa mancam o friptura, sa bem un pahar cu vin, ieseam la teatru, la cinema.

Care a fost filozofia dvs. de viaţă?

N-am băut, decât la masa un pahar. N-am fumat niciodată. Nu beam cafea – atunci era nechezol, un produs cu năut sau cu ce era. Băuturi nu, ţigări nu, cafea nu. Deci astea care sunt dăunătoare, nu. Că dacă îţi plac, pe urmă mai vrei. 

Citeşte continuarea interviului pe Dietetik.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Succesul este... optimism!
Succesul este... optimism!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân