Știi ce e o femeie care iubește prea mult? Iată 15 caracteristici

O femeie care iubește prea mult se dedică total partenerului.
  • Publicat:
Știi ce e o femeie care iubește prea mult? Iată 15 caracteristici
Sursa foto: pexels

O femeie care iubește prea mult este acea femeie pentru care dragostea înseamnă durere, acea femeie care crede că dacă va fi îndeajuns de iubitoare, iertătoare și bună, partenerul se va schimba pentru ea.

În cartea Femei care iubesc prea mult, psihoterapeutul specializat în cuplu și familie, Robin Norwood explică ce este o femeie care iubește prea mult:

Provine dintr-o familie disfuncțională

O astfel de femeie provine, probabil, dintr-o familie disfuncțională în care nu i-au fost satisfăcute nevoile emoționale.

Manifestă o grijă excesivă față de bărbați

Pentru că nu s-a bucurat de prea multă afecțiune, încearcă să compenseze indirect pentru această nevoie nesatisfăcută, manifestând o grjă excesivă mai ales față de bărbații dornici să primească o astfel de atenție.

Speră să-și transforme partenerul prin dragostea oferită

Pentru că nu a reușit să transforme părintele într-o persoană grijulie, iubitoare și afectuoasă (așa cum ar fi fost normal ca acel părinte să fie), femeia care iubește prea mult reacționează foarte repede la un bărbat indisponibil emoțional, din aceeași speranță inconștientă că îl va putea transforma prin dargostea pe care ea i-o oferă.

Îi e frică de abandon

Pentru că perspectiva abandonului este copleșitoare și extreme de dureroasă, această femeie ar și va face orice pentru a împeidica destrămarea relației.

E dispusă să ofere tot

Pentru o femeie care iubește prea mult aproape nimic nu este prea dificil, nu necesită prea mult timp sau prea multe resurse financiare, dacă acestea îl ajută pe bărbatul iubit.

Știe să aștepte

O astfel de femeie, obișnuită cu lipsa de afecțiune într-o relație, e dispusă să aștepte până când va primi atenție. Și, până atunci, e dispusă să spere și să facă tot mai multe pentru a-i fi pe plac.

Își asumă mai multă responsabilitate

O femeie care iubește prea mult în orice relație e dispusă să își adume mai mult de jumătate din responsabilitate, vină și reproșuri.

Are o stimă de sine scăzută

Partenera care iubește prea mult este o femeie care nu crede că merită prea mult, nu merită să fie fericită și are o stimă de sine scăzută. E ca și cum această persoană crede că trebuie să-și câștige dreptul de a se bucura de viață, nu consideră că are acest drept din naștere.

Simte nevoia de control

Pentru că în copilărie a trait într-un mediu lipsit de siguranță, această femeie simte nevoia să controleze relațiile din viața ei. Poate încerca să-și manifeste dorința de control prin intenția de a-i ajuta.

Este o visătoare

Femia care iubește prea mult trăiește într-o fantasmă, mai mult visează la cum ar putea fi relația, decât să se gândească la realitatea propriu-zisă a relației.

Există o latură de dependență

Specialiștii spun că femeile care iubesc prea mult sunt dependente de de bărbați și de suferința pe care aceștia le-o provoacă.

Poate fi dependentă de substanțe sau dulciuri

O femeie care iubește prea mult ar putea fi predispusă (emoțional, dar și biochimic) la dependența de droguri, alcool/tutun, alimente, în special dulciuri.

Se pune pe ultimul loc

Pentru că este atrasă de persoane ce au nevoie de ajutor sau pentru că se implică în situații haotice, incerte și dureroase din punct de vedere afectiv, această persoană nu se poate focua pe responsabilitatea față de sine.

Predispusă la depresie

O femeie care face totul pentru partener e posibil să fie predispusă la episoade depresive, pe care încearcă să le prevină printr-o relație instabilă ce oferă adrenalină.

Nu îi plac bărbații liniștiți

Această femeie nu este atrasă de bărbații amabili, stabili, de încredere și care i-ar putea acorda și atenția și afecțiunea de care ar avea nevoie. Poate crede că bărbații drăguți sunt plictisitori.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân