Ești foarte optimistă? Iată cum îți poate afecta asta relația de cuplu!

  • Publicat:
Ești foarte optimistă? Iată cum îți poate afecta asta relația de cuplu!
Sursa foto: shutterstock

Să fii optimistă în ceea ce privește viața este minunat. Să fii prea optimistă în relația de cuplu poate dăuna, avertizează specialiștii. Atunci când crezi că totul este doar basm, acest lucru poate funcționa ca o reală capcană în relațiile romantice.

Prea mult optimism poate deveni toxic într-o relație de cuplu

Nu rămâi ancorată în realitate

Dacă trăiești pe un norișor roz și ignori realitatea nu pe atât de pastelată, cel mai probabil acesta este mecanismul tău disfuncțional de a face față. Poate că în pofida realității, te minți singură despre cât de grozave sunt relația, partenerul și viața împreună și toate acestea doar pentru a nu te confrunta cu problemele existente.

Citește și: Optimismul toxic: ce este și cum putem să-l evităm

Negi trăirile negative

Un optimism exagerat îți reduce și capacitatea de a te raporta corect la partenerul de cuplu. Se poate întâmpla să îi negi trăirile, experiența personală și să crezi că poți rezolva tu totul din două fraze: „Nu mai exagera”, „Nu e așa de rău”, „Totul va fi bine”, „Gândește pozitiv”, șamd.

Idealiezi totul

Sigur, atunci când te îndrăgosteșți mintea îți fuge în toate părțile și ai tendința să crezi că persoana pe care o placi este și persoana alături de care vei îmbătrâni. Ceea ce nu este de fiecare dată așa. Un optimism exagerat te poate purta în astfel de fantezii în care să rămâi blocată și să îți creeze așteptări nerealiste.

Chiar dacă lucrurile nu merg așa cum ar trebui, trebuie să înțelegi că și dezamăgirile fac parte din etapele unei relații, din firescul ei și că, de cele mai multe ori, construiesc relația cărămidă cu cărămidă. Ia-le ca atare!

Citește și: Cele mai comune greșeli pe care le fac cuplurile și cum să le evitați

Îți spui mereu că totul va fi bine

Poate că te afli într-o relație toxică, într-o relație în care lucrurile nu funcționează așa cum ar trebui. Să îți asumi părțile negative ale unei relații sau modul nepotrivit în care te tratează un partener, este nociv pentru tine. Și afectează și relația de cuplu. Un optimism debordant în care aștepți ca celălalt să se schimbe sau ca sensul relației să ia o altă turnură, nu te va duce decât spre derizoriu.

Refuzi ajutorul celorlalți

Optimismul exagerat te poate determina să refuzi și ajutorul partenerului, spunându-ți ție că poți. Poți să te descurci cu toate, poți să le faci pe toate. Ceea ce nu este sănătos nici pentru relația de cuplu și nici pentru tine. Iar partenerul va fi degrevat de toate responsabilitățile pe care tu ai ales conștient să le porți pe umeri.

Citește și: Învață să spui „nu”!

Surse: Woman’s Day, HealthLine, The Cut

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân