De ce inteligența emoțională este cea mai importantă trăsătură pe care trebuie să o cauți la partenerul de cuplu

  • Publicat:
De ce inteligența emoțională este cea mai importantă trăsătură pe care trebuie să o cauți la partenerul de cuplu
Sursa foto: shutterstock

Ai întâlnit pe cineva și vrei să fii sigură că alegi corect? Indiferent de criteriile dorite, nu uita de unul singur, cel mai esențial și care îți va renta succesul: inteligența emoțională! Iată ce indicii susțin această trăsătură extraordinară de personalitate.

Inteligența emoțională, cea mai prețioasă trăsătură de personalitate a partenerului de cuplu

Știe că o relație presupune o muncă asiduă, un efort permanent

Un partener inteligent emoțional va ști că toate începuturile sunt roz, sunt vii, sunt intense. Dar că după o vreme, acest glam dipare și nu mai e în căutarea frenetică a senzațiilor tari din prima parte a relației. Ci își dorește să ia etapele așa cum vin, să cultive și atașamentul, securitatea și apartenența. Nu bate în retragere nici la primul conflict și nici atunci când intervin problemele.

Citește și: Alegerea partenerului de viață: ce calități să urmărim

Nu îți anulează sentimentele

Într-o legătură cu un astfel de bărbat nu există confuzie, lucruri neclare și toxicitate. El este în mod direct interesat de tine, de felul în care vezi lucrurile, de felul în care te simți și va găsi mereu o modalitatea prin care amândoi să fiți bine. Nu îți cere nici să fii supusă, nici să te anulezi pe tine, nici să îți pui propriile nevoi pe locul doi. Știe că echilibrul este cheia reușitei într-o căsnicie.

Citește și: Semne că relația ta cu partenerul va rezistă

Vibe-ul dintre voi este unul pozitiv

Alături de el nu te simți epuizată emoțional, secată de energie sau obosită psihic. Ba dimpotrivă! În relația voastră predomină liniștea și starea de bine. Îl simți cât de mult se străduiește și își dă interesul pentru ca vouă să vă fie bine.

Nu pleacă atunci când responsabilitățile bat la ușa și nici nu se sustrage atunci când lucrurile devin serioase.

Citește și: 5 comportamente ale bărbatului care te iubește cu adevărat: dacă face aceste lucruri, nu va vrea să te piardă niciodată!

Este conștient de propriul sine

Ceea ce înseamnă că este conștient de ceea ce vrea de la viață, de la o relație de cuplu, de la tine! Adică nu se descoperă și nu își pune ordine în minte și în viață pe timpul și sentimentele tale. Ține cont de nevoile sale, dar este conștient și de tot ce îți poate oferi ție pentru a te face fericită și împlinită. Pentru a asigura bunul mers al relației.

Surse: Help Guide, Positive Psychology, Medium

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân