Semne că relația ta cu partenerul va rezista

Atunci când ești pregătit să te implici într-o relație serioasă este clar că relația va fi de succes, arată cercetările.
  • Publicat:
Semne că relația ta cu partenerul va rezista
Foto: shutterstock

Dacă îți dorești o relație de succes, urmărește aceste semne. Atunci când ești pregătit să te implici într-o relație serioasă este clar că relația va fi de succes, arată cercetările. În aceste situații, ambii parteneri vor face tot posibilul ca relația să meargă, iar șansele să se afle în pragul despărțirii sunt doar de 25%.

Cele mai comune semne că relația ta cu partenerul va rezista sunt:

  • Partenerul face sacrificii pentru tine, precum schimbarea programului, faptul că face lucrurile care-ți plac, dar mai ales că sunt pregătiți întotdeauna să-ți asculte problemele.
  • Își face planuri pe termen lung pentru viitor și ești inclusă.
  • Aveți percepții similare despre relație, dar și despre prieteni și familie.

„Atunci când te simți pregătit pentru o relație lucrurile vor funcționa corespunzător. Când o persoană simte asta tinde să amplifice efectele psihologice de implicare asupra menținerii relației, dar și asupra stabilității”, spune profesorul Chris Agnew, autor al studiului.

Concluzia vine în urma unui studiu la care au luat parte peste 400 de adulți aflați într-o relație. Toți participanții au fost întrebați dacă au simțit că este timpul potrivit pentru ei să aibă o relație, dar mai ales cât de satifăcuți sunt cu relația lor și cât de mult au investit în ea.

Rezultatele arată că atunci când te simți pregătit pentru o relație înseamnă că ești cu adevărat pregătit să o și menții. Cu alte cuvinte, oamenii tind să intre în relații atunci când se simt pregătiți să facă asta, iar când se întâmplă contrariul, nu depun atât de mult efort pentru a menține acea flacără vie a relației.

„Trecutul unei persoane, relațiile pe care le-a avut, dar și preferințele personale, toate joacă un rol important”, adaugă autorul studiului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân