”Trebuie să stai cu cineva ca să nu mori singur?” De ce să nu ai o gândire limitativă dacă ești singur

Este normal să îți fie greu să stai singur după o despărțire însă nu este decât o ocazie de a te cunoaște mai bine și de a seta limite sănătoase pentru următoarea relație.
  • Publicat:
”Trebuie să stai cu cineva ca să nu mori singur?” De ce să nu ai o gândire limitativă dacă ești singur
E normal să te temi de singurătate? foto: Pexels.com

Suntem ghidați o mulțime de credințe limitative pe care le-am preluat sau moștenit chiar cu titlu de adevăr de la părinții, bunicii, familia extinsă, vecini, colegi șefi. Inclusiv atunci când ne alegem parteneri de viață, facem copii, ne ghidăm inconștient după acest tip de credințe. ”Fă copiii, să-ți aducă cineva o cană de apă la bătrănețe”. Ori când ne despărțim, riscăm să sărim etape din procesul de vindecare pentru că ne este frică de singurătate. ”Cui pe cui se scoate”, nu?

De ce nu este recomandat să te temi de singurătate și mai ales să sari în următoarea relație imediat după ce te-ai despărțit? Este oare normal să simți că ești incomplet?

”În momentul în care te-ai despărțit fizic de cineva nu înseamnă că ai făcut-o și emoțional și energetic. Asta înseamnă că indiferent că manifești emoții negative sau pozitive față de fostul partener de cuplu, simți că îți lipsește ceva. Obișnuințele care s-au creat între voi au dus la atașamente care te fac să te simți incomplet și chiar slăbit și lipsit de energie din punct de vedere fizic și psihic” explică Ovidiu Yang, Life Coach.

Se poate simți suferința și când ai ieșit dintr-o relație toxică

Practic, deși te-ai eliberat dintr-o relație nefavorabilă în momentul despărțirii, poți manifesta tristețe, apatie, durere, demotivare, confuzie și poți ajunge chiar până la depresie severă.

Ai văzut oameni care se tem de singurătate? Poate doar le copiezi comportamentul

Teama de singurătate apare și pentru că poate ai văzut deja acest lucru manifestându-se și la persoanele din jurul tău.

”Un alt motiv pentru care îți este teamă de singurătate este acela că se activează o memorie celulară care cere un anumit nivel de hormoni ai fericirii secretat în corpul tău fizic similar cu acela din timpul relației. Indiferent dacă pare că este mai bine sau nu, frica apare deoarece simți nesiguranță” mai explică Ovidiu Yang.

Încă un motiv este teama de nou și de schimbare. Se știe că indiferent de natura schimbării, favorabilă sau nefavorabilă, schimbarea înseamnă stres. ”Corpul este în alertă și practic manifestă teama de necunoscut” a mai completat Life coach-ul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”