Singurătatea, mai periculoasă decât obezitatea

Un nou studiu sugerează că singurătatea este mai periculoasă decât obezitatea. Aceasta declanșează diabetul de tip 2.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Singurătatea, mai periculoasă decât obezitatea

Un nou studiu în care au fost puși sub observație adulți în vârstă din Regatul Unit arată că persoanele singure sunt predispuse la diabetul de tip 2, independet de alți factori de risc ca fumatul, consumul de alcool și greutatea.

Singurătatea devine tot mai întâlnită. Mai exact, aproape jumătate dintre persoanele din Statele Unite se simt uneori sau mai tot timpul singure. Singurătatea este tot mai comună în special în rândul generațiilor tinere, unde aproximativ 80% din generația Z și 70% din generația milenialilor experimentează acest sentiment. Unii consideră că tehnologia joacă și ea un rol, mai ales în rândul tinerelor generații, deoarece platfomele de social media și alte forme de comunicare online înlocuiesc interacțiunea umană.

Singurătatea, risc major și pentru sănătatea fizică

Pe lângă impactul emoțional negativ de a se simți izolat, singurătatea este totodată și un risc major pentru sănătatea fizică. Cercetătorii au asociat singurătatea cu boala coronariană și au descoperit că singurătatea poate fi o mai mare amenințare pentru sănătate decât obezitatea. De asemenea, singurătatea este un prezicător al diabetului, motiv pentru care cercetătorii au analizat și potențialii factori precum vârsta, sexul, etnia, fumatul, activitatea fizică, greutatea corporală, consumul de alcool, hipertensiunea și bolile cardiovasculare.

Această asociere a fost independentă și de factori de sănătate mentali precum depresie sau dacă participanții la studiu locuiau singuri.

”Studiul demonstreazp și o distincție clară între singurătate și izolare socială. Izolarea sau faptul că locuiești singur nu prezic diabetul de tip 2, în timp ce singurătatea, care este definită de calitatea unei persoane de a avea relații, prezice diabetul de tip 2.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân