Vrei un mariaj împlinit? Comunică eficient cu soțul tău!

  • Publicat:
Vrei un mariaj împlinit? Comunică eficient cu soțul tău!
Sursa foto: pexels

Vorbiți despre munca voastră, despre copii, despre vremea de afară, dar mai puțin de ceea ce ține de relația voastră ca și cuplu? Iată cum o poți face eficient începând de azi! 

5 sfaturi de comunicare pentru un mariaj împlinit

Fii deschisă cu privire la dorințele tale proprii

Dacă vrei ca partenerul tău să vorbească mai mult, dar să te și asculte în egală măsură, reciprocitatea este cheia în dialog. Femeile care se plâng de regulă că soții lor nu vorbesc, de fapt, au nevoie de soți care să le asculte. Nu doar să fie prezenți, să le asculte. Să le mângâie. Să fie ACOLO.

Creează o zonă de siguranță

Orice poate fi împărtășit atât timp cât mediul este unul propice. Unul sigur. Absența comunicării este adesea un semn al temerilor. Nu folosi cuvinte împotriva soțului tău. Când v-ați unit destinele, ai jurat că îl vei iubi, îl vei prețui și îl vei sprijini. Fii plasa lui de siguranță. Fă-l să se simtă confortabil în preajma ta. Ai grijă de inima lui! Și el va avea de a ta, vei vedea!

Citește și: Mai credeţi în căsătorie până la adânci bătrâneţi?

Nu te aștepta ca el să îți citească gândurile

„Trebuie să își dea seama singur” este una din replicile tăioase care îți vor duce căsnicia spre eșec. Nu este cinsitit și nici indicat să aștepți ca celălalt să își dea seama ce ai, de ce ești supărată, ce te frământă, șamd. Comunică-i-le tu eficient! Și deschis. Vei vedea că rezolvările vor veni de la sine.

Acceptă diferențele în cuplu

Când vine vorba de comunicare, bărbații și femeile nu numai că au stiluri complet distincte de a o face, dar și nevoi diferite. Femeile vor empatie, bărbații vor respect. Femeile vor ascultare, bărbații vor intimitate. Și tot așa. 

Acceptați-vă diferențele și lucrați cu ele. Important este să vă înțelegeți unul pe celălalt. Atât! Descoperă, așadar, limbajul iubirii soțului tău și începe să vorbești pe „limba” lui!

Ascultă-l activ și pe el

Ascultarea este extrem de importantă. Caută, așadar, căi de a-ți asculta soțul la nivel intim. Ascultă-l în liniște, cu compasiune, fără judecați gratuite, nu îl completa, nu îl sufoca cu întrebări și nici nu vorbi peste el. Dacă nu știi cum să-l faci pe el să comunice cu tine, lucrează tu la a fi un bun ascultător.

El va fi adesea vulberabil, tratează-l cu grijă, cu empatie, cu iubire! 

Citește și: 6 lucruri pe care bărbații și-ar dori ca femeile să le facă mai des în relația de cuplu

Surse: Marriage, Power of Marriage

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”