Dragoș Bucurenci, despre frica de singurătate: „A învăța să ai o relație sănătoasă începe cu a învăța să fii singur cu tine!”

  • Publicat:

Invitat în emisiunea Andreei Perminova, „Înapoi în viitor”, Dragoș Bucurenci a vorbit despre frica de singurătate, una din temerile cu care este absolut necesar să ne confruntăm.

„Eu nu cred că cineva poate fi cu adevărat bine într-o relație cu o altă persoană dacă nu a învățat să fie bine în relația cu sine”

Dragoș Bucurenci a menționat faptul că scopul oamenilor este acela de a relaționa, de a lega conexiuni de tot soiul, îndeosebi de iubire, însă că-n esență suntem singuri. Chiar și-n relațiile de cuplu, oamenii își împart singurătatea cu partenerul. Astfel că fericirea lor nu trebuie să depindă de celălalt. Mai mult, Dragoș Bucurenci a mai adăugat: „ne mințim dacă noi credem că devenim împreună o singură persoană. Acestea sunt doar niște fantasme romantice care, de cele mai multe ori, duc la nefericire”.

„Eu cred foarte tare că oamenii se împlinesc doar atunci când au relații sănătoase”

Întrebat despre relațiile cu fundament sigur, jurnalistul Dragoș Bucurenci a subliniat faptul că el crede cu tărie că oamenii se împlinesc doar atunci când au relații sănătoase. Or a învăța să ai o relație sănătoasă începe prin a învăța să fii singur cu tine.

„Eu, de pildă, am fost singur mult timp, însă înainte de terapie, practicam singurătatea ca un drog, eram workaholic”, a mai adăugat Dragoș Bucurenci.

„M-aș putea descurca și dezvolta oriunde”

Cât despre cel mai mare act de curaj făcut în viață, Dragoș Bucurenci consideră că acela a fost momentul în care a plecat din țară în toiul ascensiunii sale profesionale. Gândindu-se că tot ce a clădit în România a fost fie datorită muncii și capacităților sale, fie doar rezultatul norocului sau al șansei, Dragoș Bucurenci a realizat, odată ce a depășit granițele țării, că s-ar putea descurca și dezvolta oriunde.

„Mă pot duce oriunde și-mi pot găsi de lucru: o să fiu antrenor de fitness, o să fac consultanță online, o să fiu ghid turistic, ceva o să îmi găsesc să fac și voi crește oriunde voi ajunge, indiferent de cât de la zero va trebui să o iau”, a conchis acesta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult