Și oamenii fericiți au probleme! Iată secretul lor pentru a le rezolva

Cu toții suntem supuși la stres, însă diferența este reacția noastră la factorii de stres.
  • Publicat:
Și oamenii fericiți au probleme! Iată secretul lor pentru a le rezolva

De mici ni se prezintă o idee despre fericire greu de atins în realitate, indiferent de vârstă. Cum ar fi – fericirea o atingi exact atunci când nu doar că ai rezolvat toate problemele ci ai și tot ceea ce  îți dorești. Și pe toți cei pe care îi dorești aproape. Ei bine, această idee utopică ne dă multe bătăi de cap. Și în plus, poate crea chiar sentimente precum invidia răsfrântă asupra persoanelor (ce par) fericite. Am stat de vorbă despre acest subiect cu psihologul și psihoterapeutul integrativ acreditat european Valeria Vîrlan.

 

”Fericirea nu este absența problemelor, ci abilitatea (înnăscută, dar mai ales antrenată) de a le conține și gestiona cu ele, fără a le permite să ne monopolizeze atenția și să ne ucidă zâmbetul…” explică Valeria Vîrlan.

 

V-ați gândit să priviți problemele și dintr-un alt unghi?

Cum ar fi să nu mai privim problemele va pe pietre uriașe care atârnă la gâtul nostru și ne trag în jos? Cum ar fi să le privim ca pe provocări? Ca pe o ocazii de a evolua? Ca pe ocazii de a ne cunoaște mai bine? ”Asimilând sensul și semnificația de dincolo de durerea pe care o produc problemele, ele încetează să mai fie o forță distructivă, ci una care ne zidește în acord cu Sinele nostru înalt și planul divin al sufletului nostru” a continuat Valeria.

Omul este dotat cu capacitatea de a depăși durerea și problemele

”Zi de zi lucrez cu alchimizarea durerii, sub diversele ei manifestări, alături de oamenii care îmi cer ajutorul. Dincolo de emoția pe care o trăiesc în fiecare proces și de bogăția umană pe care o descopăr dincolo de suferință, ceva magic și înălțător mă umple de smerenie și recunoștință,over and over again: capacitatea de Renaștere a Omului” a mai explicat psihologul.

Chiar dacă vă confruntați cu o perioadă problematică, nu înseamnă că nu o veți depăși

O să spuneți probabil, bine, dar unele probleme sunt de atât de mari căci nu văd rezolvarea niciodată… ”Uneori e nevoie de „botezul focului” ca să poată să ardă (la ei și în viața lor) tot ce a fost fals, absurd, manifestat în mod adaptativ din rană, în dezacord (adesea mascat) cu sufletul lor și cu vocea inimii lor. Pentru a renaște și a se reclădi apoi în toată măreția lor unică și tulburător de frumoasă” a mai explicat psihologul.

 

Și psihologii au probleme de viață ca toți oamenii…

”Îmi amintesc de fiecare dată de propriul meu proces – de toată durerea, bezna, confuzia, lupta, „pierderea” și renunțarea…grele al naibii! dar necesare toate pentru a găsi la capăt lumina, Esența Divină în simplitatea ei atât de complexă, pentru a mă întâlni cu mine în intimitatea mea (cu lumini și umbre) și a mă reda pe mine mie însămi. Mai liberă, mai autentică, mai asumată, mai Eu” a încheiat Valeria Vîrlan.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Atașamentul sigur: pastila de psiho
Atașamentul sigur: pastila de psiho
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân