Rezoluții pentru 2022

Finalul anului este un prilej bun pentru rezoluții pentru 2022.
  • Publicat:
Rezoluții pentru 2022

Tu ce rezoluții pentru 2022 ți-ai setat? Anul Nou bate la ușă și la fel ca majoritatea oamenilor, probabil că și tu te gândești la noul an sub forma unei noi oportunități de a-ți schimba viața. Cu toții căutăm să evoluăm, iar un nou an poate fi startul perfect pentru acest lucru. Iată ce obiceiuri recomandă specialiștii să adopți pentru a duce o viață mai liniștită și mai sănătoasă. Însă nu uita să găsești și o soluție să te ții de aceste rezoluții. 

Nu uita să bei apă!

Știi că trebuie să te hidratezi, dar de multe ori uiți să faci acest lucru. Lipsa apei în organism poate duce la dureri de cap, constipație și o permanentă senzație de foame! Iar dacă ești genul de persoană care doarme puține ore pe noapte, organismul are mare nevoie de hidratare. acest lucru este deosebit de important atunci când dormi doar șase ore (sau chiar mult mai puțin). Te deshidratezi mai ușor după o noapte nedormită, pentru că hormonul care reglează reținerea apei în organism este eliberat în timpul somnului. Așa că, în acele zile, încearcă să bei apă în plus, dacă poți, pentru a compensa. Aceasta poate fi una dintre cele mai importante rezoluții pentru 2022.

Încearcă să-ți înțelegi furia

Literalmente – începe să lucrezi la furia ta; să o elimini ușor ușor și să îți poți relaxa corpul! A te simți în mod constant furios și supărat (în special în cazul femeilor) poate duce la efecte pe termen lung mai puțin de dorite asupra sănătății noastre psihice. Furia cronică poate afecta organismul în mai multe moduri decât ți-ai putea imagina – poate duce dureri de cap, anxietate, probleme de digestie și hipertensiune arterială, printre multe alte dezavantaje.

Poți schimba ceva la job sau poate chiar jobul

Dacă simți că nu ești mulțumit la job, poate ar trebui să pui pe lista de rezoluții pentru 2022 satisfacția la job. Și vezi dacă ai putea face ceva la actualul loc de muncă: fie să îți îmbunătățești condițiile, fie să evoluezi ierarhic, fie să mergi la un alt department. Există modalități prin care experții în carieră spun că poți negocia cu succes ceea ce ai nevoie pentru a rămâne fericit la locul de muncă. Încearcă să fii sincer cu tine și să îți dai seama dacă mediul în care lucrezi nu te mai satisface, iar dacă descoperi că este așa, atunci tot ceea ce trebuie să faci este să găsești curajul de a încerca ceva nou! Nu înainte de afi sigur că asta este cea ce vrei și înainte de a prospecta noul domeniu în care ai vrea să activezi.

Ascultă cărți audio în timp ce te antrenezi

Potrivit unui studiu publicat în Management Science, persoanele care ascultă o carte audio când merg la sală se antrenează cu până la 51% mai des decât cei care nu au fac asta. Așa că una dintre rezoluțiile pentru 2022 ar putea fi să asculți cărți în timp ce alergi pe bandă. Vei vedea că astfel timpul pe banda de alergare va zbura pur și simplu.

Ridică greutăți

Dacă deja te-ai obișnuit cu antrenamentele cardio în ultimii ani, de ce să nu încerci o nouă rutină? Un set de gantere te-ar putea poate ajuta să îți îmbunătățești antrenamentul, rezistența și să dezvolți mușchii. În plus, funcționează bine cu multe dintre celelalte gadget-uri din sala de sport de acasă pentru a- ți revigora antrenamentul.

Ai grijă de picioarele tale, mai ales dacă faci sport!

Ai grijă de picioarele tale și cumpără-ți încălțăminte potrivită și de calitate. Neapărat, cumpără-ți încălțămintea seara. Când picioarele sunt ușor umflate, este mai ușor să găsești mărimea potrivită și să eviți pantofii care te strâng. Adu-ți vechea pereche cu tine la magazin. Personalul de la magazinele de specialitate poate evalua care zone sunt cele mai uzate, astfel încât să sugereze o pereche cu suport adecvat pentru mersul tău sau tipul de activitate pe care o practici. O altă metodă de a cumpăra perechea de pantofi potrivită este să faci câteva genuflexiuni. Dacă pantofii te susțin corespunzător, genunchiul ar trebui să se poziționeze în afara piciorului, nu spre interior.

Deleagă treburile de zi cu zi

Un studiu amplu a constatat că oamenii care au cheltuit bani pe servicii care economisesc timp, cum ar fi angajarea unei menajere, au avut un nivel mai mare de satisfacție în viață și fericire decât cei care au investit doar în bunuri materiale, neglijând timpul. Dacă nu îți permiți luxul de a angaja pe cineva care să îți facă ordine în casă, sau curățenie sau mâncare, atunci pur și simplu roagă un prieten să preia o sarcină, măcar o dată pe săptămână și fă și tu același lucru pentru el.

Menține ordine în bucătărie

Dacă și tu ai această problemă în care preferi să lași dezastru în bucătărie și să dormi, cu gândul că vei face curat dimineață, află că nu e deloc un obicei productiv! Încearcă să îți rezervi 20 de minute din seară în care să faci ordine, iar dimineața ta va începe total diferit, când vei vedea totul rdonat. Ține mine, o casă organizată înseamnă și o minte organizată! Poate ar fi cazul să pui și acest lucru pe lista de rezoluții pentru 2022!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
8 rezoluții pentru sănătatea psihică
8 rezoluții pentru sănătatea psihică
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân