Recunoscătoare anului în care am descoperit ceaiul de lavandă

Din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă către psihoterapie, cursuri de dezvoltare personală pentru a reuși să se mențină pe linia de plutire.
  • Publicat:
Recunoscătoare anului în care am descoperit ceaiul de lavandă
Ceaiul de lavandă îmbunătățește dispoziția în anumite afecțiuni Lavanda este deseori folosită în aromaterapie și supliment pentru a trata anxietatea, depresia și stările de oboseală. Studiile sugerează că datorită compușilor pe care lavanda îi conține, aceștia pot stimula activitatea în anumite zone ale creierului, iar astfel influențează transmisia de impulsuri între celule și îmbunătățește dispoziția și produce un efect de calmare. În timp ce extractul de lavandă și uleiul de lavandă arată îmbunătățiri ale dispoziției și minții, nu se știe încă dacă și ceaiul de lavandă are efecte similare.

Cum a fost anul 2021? Un an în care cu toții am fost sub influența dezvoltării virsului Sars-Cov-2, responsabil de boala coronavirus și de pandemie… Un an început sub semnul speranței: vaccinurile împotriva formele grave de Covid19…

 

Un an în care anxietatea și depresia au făcut concurență serioasă coronavirusului. Probabil încă două pandemii nedeclarate oficial… Cum ne influențează viața toate aceste schimbări din pandemie, care deja nu mai sunt schimbări, ci au devenit un stil de viață? Fiecare are propriile răspunsuri, la fel cum fiecare are propriile idei despre ceea ce se întâmplă. Ce rețete ar fi oare ca sub imensa presiune psihologică, economică, socială, medicală, relațională să rămânem umani? Și chiar să ne bucurăm de viață, respectând pe ceilalți?

 

Toleranța este cuvântul de ordine ce poate permite lumii să fie o unitate.

Pe lângă, toleranță oricât de greu ar părea de crezut – ceea ce ne ajută să avem o viață mai împlinită este sentimentul de recunoștință. Da, chiar și atunci când îți este greu, când lumea ta exterioară pare că s-a zguduit puternic sau chiar s-a destrămat tot sunt suficiente motive pentru care să fii recunoscător.

Cel mai probabil nu există curs de psihoterapie sau de dezvoltare personală care să nu cuprindă și capitolul Practicarea Recunoștinței. Se Începe cu o listă aparent simplă, dar care îți dă de gândit: motive pentru care ești recunoscător

Fiecare le are pe ale sale și cu toții avem unul în comun: respirația. Da, luăm fiecare viitoare respirație care fiind una garantată. Însă corpul nostru minunat depune intern și silențios un efort non-stop care această viitoare respirație să aibă loc. Și totul în scopul de a te servi pe tine. Și interesele, dorințele tale.

Practicarea recunoștinței zi de zi schimbă perspectiva asupra vieții și schimbă chimia din creier și din corp. Încercați.

Eu una, sunt recunoscătoare că prin ajutorul a diverși terapeuți, psihologi, doctori cu care am interacționat am redescoperit ceea ce practicam încă din copilărie – mulțumeam lui Dumnezeu pentru fiecare zi în fiecare seară. Și pun acest an la categoria celor buni, pentru că am fost mai bună cu mine însămi (forțată de împrejurări, ce-i drept). A fost un an bun pentru că nu mai găseam deloc răspunsuri în lumea exterioară și le-am căutat în lumea mea interioară. Nu mi-aș fi închipuit că pentru mine ceaiul de salvie, ceaiul de lavandă (este absolut sublim) vor deveni parte din ritualul zilnic. Alături de meditații ghidate, alături de exerciții de respirație. Și practicarea recunoștinței. Multumesc pentru toate aceste lecții care m-au pus din nou în pielea mea.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân