New Year, New You! Ce întrebări să-ți pui la începutul anului pentru a-ți stabili drumul în 2024

  • Publicat:
New Year, New You! Ce întrebări să-ți pui la începutul anului pentru a-ți stabili drumul în 2024
Sursa foto: shutterstock

La început de 2024 acordă-ți puțin timp pentru introspecție. Uită-te în jur… la oamenii din viața ta, la cum arată situația ta actuală, respiră profund și stabilește-ți rezoluțiile pentru anul în care tocmai ai pășit!

Ce ai învățat din anul precedent?

Analizează-ți experiențele și lecțiile învățate în 2023. Întreabă-te ce a mers bine și ce nu, ce ai putea schimba/îmbunătăți.

Identifică zonele în care ai crescut și domeniile care necesită mai mult atenție din partea ta anul acesta.

Care sunt fricile tale cele mai profunde și cum te limitează acestea?

Recunoaște-ți temerile și îmbrățișează-le, acceptă-le. Fă-ți o strategie ce te poate ajuta să le învingi și să depășești limitările.

Dedică timp următoarelor luni ale noului an pentru reflecție și cunoaște-te mai bine pe tine.

Cum poți cultiva relații mai autentice și mai profunde? Ce modele de comportament sau credințe trebuie să schimbi/dezvolți pentru a se întâmpla acest lucru?

Analizează atent calitatea relațiilor tale curente… Întreabă-te ce relații te împlinesc cu adevărat și de ce. De asemenea, reflectă asupra credințelor și așteptărilor pe care le ai vis a vis de relațiile tale. Întreabă-te dacă acestea sunt realiste sau sănătoase sau dacă, dimpotrivă, te trag în jos, te epuizează, nu îți fac bine.

Ce obiective vrei să atingi în 2024?

Definește câteva obiective clare și măsurabile pentru anul în care tocmai am intrat. Acestea pot fi legate de carieră, sănătate, relații, dezvoltare personală sau orice alt sector important pentru tine.

Citește și: 8 rezoluții pentru sănătatea psihică

Odată trasate obiectivele, elaborează și un plan de acțiune! Acesta ar trebui să includă pași concreți, resurse necesare și o agendă pentru măsurarea progresului.

Nu te grăbi! Anul are 12 luni în care îți poți atinge scopurile pas cu pas. Ai răbdare, fii blândă cu tine și perseverează pentru a face din anul 2024 cel mai bun an al tău!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân