Motivarea de sine, forța din interior care ne determină să ne îndeplinim visurile

  • Publicat:
Motivarea de sine, forța din interior care ne determină să ne îndeplinim visurile
Sursa foto: profimedia

Ți s-a întâmplat vreodată să reușești să duci la bun sfârșit într-o zi o sarcină pe care ai încercat de nenumărate ori să o faci, dar care până atunci părea imposibil de rezolvat? Se numește motivare de sine. Motivarea de sine reprezintă, în forma sa cea mai simplă, propria noastră abilitate de a face ceea ce trebuie, fără efort.

Cum ne… automotivăm?

Cred că și voi ați observat de-a lungul timpului că există două categorii de persoane: cei proactivi, care au mereu încredere că vor reuși ceea ce își propun și cei reactivi (delăsători), care nu reușesc să identifice suficiente motive pentru a se motiva să obțină succesul pe care și-l doresc.

Automotivarea începe cu optimismul

O atitudine pozitivă te poate ajuta să îți sporești treptat stima de sine, care te ajută să obții rezultate palpabile în tot ceea ce îți propui.

Atunci când te apreciezi pe tine ca persoană, te dezvolți și te motivezi să înveți mereu lucruri noi, să te perfecționezi continuu.

Mai mult, extrem de important este și mediul din care faci parte. Anturajul, oamenii din jur fac diferența. Dacă ești înconjurat de persoane optimiste, care te susțin și te influențează pozitiv, tu NU ai cum să fii altfel.

Prin urmare, automotivarea este arma secretă a fiecărei persoane, inclusiv a ta, cel/cea ce ne citești.

Celebrează fiecare mică victorie, acordă atenție sporită modului în care te simți în fiecare zi și stabilește-ți în fiecare dimineață un scop principal, acela de a te simți minunat.

Efectele pozitive ale automotivării

Automotivarea și menținerea acesteia înseamnă o îmbunătățire a stimei și încrederii de sine, o sporire a autodisciplinei, înseamnă extinderea limitelor personale percepute și ATINGEREA POTENȚIALULUI CEL MAI ÎNALT.

Așadar, motivarea de sine este benefică și, este esențial să afli modalități care te pot ajută în realizarea acesteia. Gândirea pozitivă este obligatorie în acest sens.

Citește și: Automotivarea – cum ne automotivăm și de ce e bine să facem asta? Explicațiile psihologului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân