Modul în care vorbești închide sau deschide uși?

Îți spui des: ”Nu o să reușesc”, ”iar ne vom certa”, ”nu sunt bună de nimic”? Iată unde greșești
  • Publicat:
Modul în care vorbești închide sau deschide uși?
Te-ai gândit vreodată că modul în care vorbește închide sau deschiși uși? foto: Pexels.com

”Vorba dulce mult aduce”… De acest proverb românesc ar fi bine să ne amintim mai des. Și nu doar atât, ci să-l și aplicăm. Căci cuvintele au putere, cuvintele au forță. Aduc pozitivitate, dar și negativitate instant. Și în goana de zi cu zi, nici măcar nu realizăm că adesea folosim în discursul intern cuvinte care nu ne cresc vibrația, cum se spune astăzi. Și poate nici cu cei din jurul nostru. Poate ne rănim și poate rănim fără să realizăm căci suntem foarte obișnuiți cu acest tip de discurs descurajator. Sau poate invers.

Viața ne oferă tot ceea ce ne dorim și surpriză, noi ne respectăm pe noi înșine. Dar și pe cei din jur cu cu cuvinte alese frumos. Ce rol au cuvintele pe care le adresăm celorlalți în economia unei zile? ”Cu toții am avut experiențe în care cineva a spus un lucru nepotrivit, unei persoane nepotrivite, într-un mod nepotrivit și la un moment nepotrivit. În același timp, sigur am asistat la o experiență unde cineva a spus lucrul potrivit persoanei potrivite, în modul potrivit și la momentul potrivit. Diferența este, evident, ca de la cer la pământ. Cuvintele au puterea de a crea și au puterea de a distruge. Pot să înalțe sau să doboare, să planteze un sâmbure sau să clatine o lume, să aprindă un zâmbet sau să întunece un chip” explică Camelia Păduraru, trainer NLP.

Prin cuvinte ne conectăm cu oamenii. Ce fel de cuvinte folosești?

Și tot cuvintele ne ajută să ne conectăm, însă paradoxal, și să ne îndepărtăm unii de ceilalți. ”Și nu mă refer aici neapărat la cuvintele urâte, e suficient să fie multe, grăbite și de suprafață ca să umple spațiul dintre noi și să ne împiedice să ajungem unii la alții. Și mai e ceva: ne poartă energia mai departe” a mai completat Camelia Păduraru. Tu ce cuvinte ai adresat astăzi celor cu care te-ai întâlnit și cu care ai vorbit?

Camelia Păduraru trainer NLP, foto: arhivă
Camelia Păduraru trainer NLP, foto: arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”