Milionarul care credea în șamani

Milionarul care credea în șamani a trăit câțiva ani la Casa de Dom Inacio, în Brazilia.
  • Publicat:
Milionarul care credea în șamani

Am auzit această poveste chiar din gura protagonistului ei. Un bărbat trecut de 50 de ani, arătos, cu haine impecabile ce împingea un cărucior în care o tânără de 25 de ani se uita pierdută în zare. E o poveste incredibilă despre șamani care te vindecă de cancer cu un cuțit sau îți recuperează părți de suflet pierdute-n Univers.

Cine era milionarul trist?

Eram la Casa de Dom Inacio, în Abadiania, la John of God, mediumul controversat din Brazilia. Domnul despre care v-am amintit era cunoscut în zonă, tocmai pentru că se spunea că stătea acolo de doi, trei ani. Era înalt, grizonat, îmbrăcat, ca toți ceilalți din casă, în haine albe. Doar că ale lui erau impecabile și cădeau foarte bine pe corpul lucrat. Avea alură de milionar, de om sigur pe sine care a văzut multe la viața lui și al cărui loc era pe un yacht la Monaco, nu într-o posada braziliană împingându-și fiica aflată într-un cărucior cu rotile.

Într-una din zilele în care stăteam încolonați și așteptam să apară John of God, ne-am nimerit unul lângă altul: căruciorul băiețelului meu de 3 ani era fix lângă căruciorul fiicei lui de 25. Și, atunci, în jumătate de oră, am auzit o poveste fantastică despre șamani, voodoo și părți de suflet.

Domnul G. era un ungur fugit în America unde devenise un prosper om de afaceri. Fiica lui era de o frumusețe deosebită și, chiar și acum, când chipul îi era transfigurat de boală, rămăseseră trăsăturile ce cândva făcuse câțiva new yorkezi să se îndrăgostească nebunește. Avuseseră o familie fericită până în momentul în care sora soției lui a venit în America și, spunea Domnul G., le-a distrus familia prin vrăjitorie și magie neagră. Povestea cu privirea pierdută într-un trecut care părea desprins dintr-o altă viață, deși se întâmplase cu doar câțiva ani în urmă, despre găini negre sfârtecate și găsite la poartă, despre cruci îngropate în curte, despre farmece și legături de mort ce ajunseseră în casa lor din cauza invidiei cumnatei proaspăt venită din Ungaria, o cumnată ce-și ura propria soră pentru visul American pe care îl trăia.

Pe scurt, soția i s-a îmbolnăvit rapid și a murit în câteva luni de un cancer galopant. La scurt timp, unica lor fiică, proaspăt absolventă de Drept cu un viitor strălucit în față, a căzut din picioare în fața Tribunalului din New York. Era o zi senină, în care Domnul G a primit telefonul care l-a pus la pământ: fiica lui era la spital și medicii nu știau ce îi cauzase leșinul ce o paralizase și o transformase într-o legume.

Cu ochii înnotând în lacrimi, Domnul G. mi-a povestit preț de câteva minute cum a umblat prin cele mai mari spitale din SUA și din întreaga lume, în centre universitare, cu cei mai de top specialiști. Și nimeni nu știa să îi spună ce s-a întâmplat din punct de vedere medical. Creierul arăta perfect pe RMN, nu avea nicio leziune care să confirme simptomatologia tinerei de 25 de ani. Nu doar că rămăsese o legume într-un cărucior, dar fiica lui avea episoade de furie extremă, de auto mutilare, crize în care doar pe tatăl ei îl accepta în preajmă.

Farmecele i-au distrus familia

Credea profund că farmecele cumnatei îi îmbolnăviseră fiica într-un mod în care lumea medicală nu-l putea înțelege. După ce s-a plimbat ani de zile prin toată lumea în căutarea unui leac care să-I aducă înapoi fata, Domnul G. a auzit de John of God și de șamanii din Brazilia.

Și-a așezat cu grijă fata în mașină și a condus mii de kilometri până în Abadiania. Nu putea lua avionul din cauza crizelor de furie și celor asemănătoare epilepsiei.

În timp ce i se lumina ușor fața, Domnul G mi-a spus cum odată ce au ajuns la Casa de Dom Ignacio fiica lui s-a liniștit, Preț de câteva zile, fiica lui a dormit ca un bebeluș. Și aici a rămas de 3 ani. Pentru că, spunea Domnul G, ori de câte ori voia să-și pună fiica în mașină să plece spre America, începeau crizele majore de furie și auto vătămare. John of God îi explicase milionarului că farmecele cumnatei aruncaseră în Univers conștiința și părți de suflet ale fiicei lui. Iar în ședințele de vindecare spiritual el, mediumul, încerca să le aducă înapoi și să-I reconstruiască fetei sufletul bucățică cu bucățică. Doar că, îi spusese Joao de Deus Domnului G., acesta este un process îndelungat ce poate dura ani de zile.

Domnul G. se resemnase și nu își mai dorea să plece în America, știa că viața lui este acolo, în Abadianaia, Brazil.

Povești cu păpuși vodoo zburătoare și ochi care tăiau în carne vie

Și dorința de a-și vedea fata ca înainte îl determinase pe Domnul G. să meargă și în pădurea amazoniană unde trăiau cei mai puternici șamani care nu primeau pe oricine. Odată, ajunsese cu mult efort la un șaman care a făcut o păpușă voodoo să zboare. Da, să zboare, chiar acolo sub ochii lui de om care credea că le văzuse pe toate. Altul îi făcuse o tăietură adâncă și usturătoare pe picior doar cu privirea, ca și cum acel șaman deținea laser în loc de ochi. Povestea convins de realitatea pe care o descria. Și era credibil, adică totul părea atât de real în gura lui de te întrebai dacă mai are mințile întregi sau chiar există o astfel de realitate.

Când am plecat, și mi-am luat “la revedere” de la Domnul G. m-a durut stomacul o zi întreagă. Pentru că, deși și eu sufeream enorm din cauza limitărilor pe care le avea fiul meu, motivul călătoriei mele la John of God, nu întâlnisem până atunci o suferință atât de mare, o emoție atât de puternică ce te învăluia imediat ce erai în prezența Domnului G. Mă întreb și acum ce-o fi făcut Domnul G. când Casa de Dom Inacio a rămas goală după ce John of God a fost arestat din cauza acuzațiilor de viol. E, într-adevăr, unul dintre lucrurile pe care nu le voi afla niciodată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân