Investiții non-financiare care îți vor schimba viața

  • Publicat:
Investiții non-financiare care îți vor schimba viața
Sursa foto: pexels

Investițiile, în speță, se împart în două categorii: investiții financiare care presupun eforturi materiale sau riscuri și investiții non-financiare, mai precis investiții care presupun timp și energie. 

Investiții non-financiare care îți vor îmbunătăți calitatea vieții simțitor

Investește în tine, învață lucruri noi!

Încearcă să îți păstrezi creierul activ și antrenat. Învață mereu ceva nou. Investește în tine, într-o pasiune nouă, într-un curs de dezvoltare personală, citește cărți!

Internetul este astăzi plin de resurse complet gratuite, valoroase, din care poți învăța lucruri cu totul inedite. Trebuie doar să ai voința de a crește și a evolua!

Citește și: (Pre)Ocupată cu propria-ţi fericire

Organizează-te mai bine

Scapă de tot ce aduce haos în viața ta. Fă-ți curat în locuința, în garderoba, în viață! Notează-ți mereu lucrurile pe care trebuie să le duci la împlinire, listează ce ai de făcut zi de zi.

Ține un calendar sau o agendă. Te va ajuta enorm!

Fă sport

Dacă ești activă, vei fi și sănătoasă. Ai grijă de tine și de starea ta de bine, fă mișcare. Rutina zilnică nu trebuie să fie nici costisitoare, și nici obositoare. Trebuie să faci ceva ce te și relaxează, dar te și umple de energie în egală măsură. Încearcă exerciții de stretching, mergi la aerobic sau la zumba.

Sau, desigur, fă din confortul casei tale mișcare. Dansează, urcă scări, fă yoga. Orice îți bucură sufletul!

Scapă de stresul de zi cu zi 

În acest marasm cotidian, e atât de important să te prioritizezi pe tine și să-ți centrezi întreaga atenție pe sănătatea psihică. Meditează, citește o carte bună, privește un film documentar sau petrece timp în natură cu câinele tău.

Te va ajuta să reduci stresul zilnic și să scapi și de anxietate.

Citește și: Scapă de stres în doar 5 minute cu această metodă!

Menține relațiile cu oamenii apropiați

Legăturile sunt tot mai greu de menținut în ziua de azi, chiar și cu oamenii dragi, cu familia, cu rudele sau prietenii apropiați. Fă-ți timp pentru cei ce contează cu adevărat pentru tine. Sună-ți prietena cea mai bună și vezi ce mai face, vizitează-ți părinții, fă un grătar cu prietenii în weekend!

Relațiile interumane sunt extrem de importante pentru fericirea ta și pentru o bună stare mentală.

Surse: jhatuseet.medium.com, pnc.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”