5 cuvinte urâte pe care să nu le spui niciodată celor dragi

  • Publicat:
5 cuvinte urâte pe care să nu le spui niciodată celor dragi
sursa foto: shutterstock

Într-un conflict, putem spune lucruri care rănesc. Și pe care nu le mai putem lua înapoi. Cuvintele dor incredibil. Așa că, folosește-le atent! Iată care sunt printre cele mai frecvente comentarii negative pe care le poți evita și tu începând de acum.

5 comentarii negative pe care n-ar trebui să le spui niciodată celor la care ții

Te urăsc

Poate cel mai sfâșietor comentariu dintre toate, acesta vine la pachet cu furie, cu amăgire, cu frustrări! Două cuvinte atât de scurte, dar atât de dureroase. Odată spuse, cu greu vor putea fi uitate. Atenție, așadar, la tendința de a le arunca.

Nu te vei schimba niciodată

Acest comentariu face mai mult rău decât bine. Nu numai că îl faci pe cel de alături să nu se simtă suficient de bun pentru tine, dar îl și ataci că nu depune suficiente eforturi să se schimbe astfel încât să îți fie ție pe plac. Complet greșit și egoist.

Citește și: Dacă nu te schimbi, ne despărțim! Ultimatumurile în relație – fac bine sau nu?

Eu te-am ridicat, îmi ești dator

Într-o relație de cuplu, tot ce faci pentru celălalt, trebuie făcut necondiționat și fără așteptări. Folosindu-te de aceste reproșuri, de aceste comentarii negative, nu faci decât să pui paie pe foc într-un conflict. Nu doar că vei face partenerul ca să se simtă prost, însă îi vei știrbi și încrederea în propria persoană. Și-n tine în egală măsură. Căci va mai considera că nimic din ce ai făcut nu a fost facut din suflet.

E numai vina ta

Să dai vina pe celălalt nu doar că este egoist, însă este și jignitor. Partenerul tău poate simți că nu te poate mulțumi nicicum și că îi vezi doar greșelile sau defectele. Că te focusezi doar pe ce nu e în regulă.

Citește și: 5 pași pentru a transforma o dispută în cuplu într-o discuție constructivă

Mi-aș fi dorit să nu te fi întâlnit niciodată

Toți oamenii întră în viață noastră cu un scop. Iar scopul acela vine de la divinitate. Chiar și atunci când ești într-o discuție aprinsă, încearcă să eviți această frază deplasată. Rostind aceste cuvinte, practic îi spui celuilalt că nimic din ce ați trăit nu contează. Nici lucrurile bune, nici amintirile frumoase, nimic.

Așadar, gândește-te de două ori atunci când ai tendința de a rosti aceste fraze mai sus descrise. Cuvintele nu se uită. Și nici momentele în care le-ai rostit.

Surse: menshealth.com, prevention.com, bustle.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân