Femeile prefera sefii in locul sefelor

Unele studii au aratat ca femeile care lucreaza sub supravegherea unui sef sunt mai putin stresate decat cele care au o sefa.
  • Publicat:
Femeile prefera sefii in locul sefelor
Femeile prefera sefii in locul sefelor

Femeile cedeaza nervos atunci cand lucreaza sub conducerea unei sefe, insa rezista atunci cand sunt subordonate unui sef. Afirmatia apartine unui grup de cercetatori de la Universitatea din Toronto care, in urma unui studiu, a constatat ca starea fizica si psihica a angajatilor este influentata de sexul sefului.

Analizand rezultatele unor sondaje efectuate cu cativa ani in urma in Statele Unite, expertii au ajuns la concluzia ca nivelul de oboseala psihica si simptomele asociate acesteia (dureri de cap, ameteli etc.) ale angajatilor depind in mare parte de sexul sefilor carora de subordoneaza.

Astfel, ei au observat ca femeile care lucrau sub coordonarea unei femei au raportat mai multe simptome asociate stresului decat cele care erau coordonate de un barbat. La fel si angajatele subordonate unei perechi de sefi – barbat si femeie – care s-au dovedit a fi mai stresate decat colegele coordonate doar de un barbat.

In privinta barbatilor, cei care lucreaza sub supravegherea unui singur sef inregistreaza un nivel de stres mai scazut fata de cei care se raporteaza unei perechi mixte de sefi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
O jignire doare mai tare decat o lovitura
O jignire doare mai tare decat o lovitura
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân