Ești mulțumit când mergi la culcare? Dacă nu, iată ce să faci

Locuim mai mult în mintea noastră și mai puțin ne conectăm la corpul nostru și la sufletul nostru. Însă este nevoie de armonie și comunicare la toate nivelurile.
  • Publicat:
Ești mulțumit când mergi la culcare? Dacă nu, iată ce să faci
Ești mulțumit de tine când mergi la culcare? Foto Shutterstock

Deseori ne lăsăm purtați de valul de stres uriaș pe care fiecare dintre noi l-am creat în viața cotidiană. Și uităm să respirăm adânc, uităm să ne simțim corpul în totalitatea lui. Și uităm să prețuim miracolul prin care avem viață în noi. Miracolul prin care dăm viață și prin care lăsăm viața să curgă. Și indiferent de presiunea care se pune pe noi sau presiunea pe care o punem noi pe noi, seara când mergem la somn avem de răspuns la câteva întrebări.

 

”Cel mai important examen din viața noastră este examenul cu propriul suflet” este de părere psihologul și psihoterapeutul Valeria Vîrlan. Este un examen pe care îl dăm zi de zi, când ne trezim și seară de seară, când așezăm capul pe pernă… Din calea lui nu avem cum și unde fugi. ”Ce am făcut pentru sufletul meu azi? I-am creat un spațiu sacru (lipsit de judecată, automatisme și mușamalizări mentale) în care să-mi vorbească? Îl simt mai degrabă în lumină sau cufundat în întuneric? Îl simt expandat în toată ființa mea și jur împrejurul meu, sau l-am exilat undeva în singurătate, în beciurile ființei mele, îl ascund și îl hrănesc cu firimituri…” iată câteva întrebări pe care psihologul recomandă să ni le adresăm.

Ești pe calea ta acum sau pe calea pe care te-au împins părinții, societatea?

Alte întrebări la care este bine să răspundem sincer atunci când vine vorba despre ființa noastră sunt: ”Simt că onorez sufletul pășind împlinit și împăcat pe calea mea, sau trăiesc pe repeat un sentiment de gol, neîmplinire, tristețe și amărăciune densă, ca și cum nu mi-aș găsi locul în lume?” .”Simt că prin ceea ce fac zi de zi onorez Viața, Omul, Creația și Iubirea Divină, sau mă simt mai degrabă un hoț în propria viață ? ”Simt că trăiesc în armonie, aliniat deplin cu puterea mea și cu misiunea mea aici, ori mă simt mai degrabă acționând robotic, pe pilot automat?”

Cu ce îți hrănești corpul și sufletul?

Oare tu trăiești savuros în corpul tău? Onorezi corpul, îl hrănești sănătos din toate punctele de vedere (nu doar alimentar)? Sau ma degrabă simți că trăiești și acționezi frecvent din afara trupului/în absența iubirii pentru corpul tău? ”Alte întrebări la care este bine să răspundem în legătură cu relația pe care o avem cu propriul corp sunt: Simt că hrănesc cu energia mea mai degrabă Iubirea, sau fricile (mele/ale celor din jur)? Mă așez în pat cu mulțumire, iar dimineața mă dau jos din pat cu entuziasm și curiozitate despre ziua care mi se așterne in față? Când mă întind să adorm în brațele iubitului/iubitei simt că aparțin acolo, sau brațele de lângă mine sunt în fiecare seară un reminder despre singurătate și compromis? a mai adăugat psihologul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”