10 bucurii mărunte, dar pe care le meriți atât de mult

  • Publicat:
10 bucurii mărunte, dar pe care le meriți atât de mult
Sursa foto: shutterstock

Fericirea e vitală în relația ta cu tine însăți. Și la fel de vital este și modul în care te privești. Ideal ar fi să îți reamintești că meriți să te privești cu grijă și iubire. Cum poți face asta? Iată câteva moduri! 

10 trucuri de self care care îți vor aduce bucurie în suflet

Timp cu tine

Amintește-ți că ești cea mai importantă persoană din viața ta. Și acordă-ți timpul necesar pentru a te odihni, a te răsfăța sau a avea grijă de tine, de sufletul tău și de mintea ta.

O dimineață începută cu energie bună

Imediat ce te trezești, nu uita să îți faci patul. Îți va da un sentiment de bine știind că ai lăsat camera în ordine. Altfel vei începe ziua. Cu un alt tonus!

Citește și: Ziua bună se cunoaște de dimineață: iată ce ai de făcut pentru a-ți începe ziua cu bună dispoziție

Parcurge o carte bună

Lectura te poate relaxa și îți poate alunga, în egală măsură, stresul și oboseala ce te copleșesc. Mai mult, cititul stimulează creierul, îmbunătățind astfel memoria.

Ascultă muzică preferată

Fă-ți un playlist cu piesele favorite și ascultă-le în drum spre birou. Îți vei încărca bateriile și ziua ta va începe fabulos.

Savurează o plimbare în aer liber

Ieși la plimbare când vremea e frumoasă. Bucură-te de soare, de natură și de toate lucrurile pe care, în mod obișnuit în graba spre muncă, nu le observi. Încarcă-te cu energia pe care aerul curat și liniștea ți-o dau.

Nu uita de mișcare

Dacă ai momente în care cazi, în care ești poate prea stresată sau pur și simplu nu ești în apele tale, e perfect în regulă. Cu toții trecem și prin asta. Ia-ți câteva clipe și fă puțină mișcare. Endorfinele vor face minuni cu starea ta de spirit!

Citește și: 10 modalități prin care puteți face mai multă mișcare

Răsfață-te măcar o dată pe săptămână

Nu lăsa să treacă o săptămâna fără să îți bucuri sufletul cu ceva: o baie lungă cu de toate, o vizită la salon sau la masaj, o ședința de yoga sau o vizită la cosmetică.

Citește și: Yoga: beneficii pentru minte şi corp

Prilej de bucurie într-un ghiveci

Cumpără-ți o plantă și ai grijă de ea. Ud-o, trateaz-o cu dragoste, fix așa cum ar trebui să te tratezi și pe tine.

Fă-ți un scop din a iubi cu inima deschisă

Iubește profund. Fără frici și fără bariere. Dă-ți voie să privești dincolo de imperfecțiuni și iubește-te așa cum meriți. Și pe tine, dar și pe cei din jur! Iubirea este singurul lucru pentru care trebuie să trăiești!

Surse: Inc, Gratefulness, Medium

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân