Energizeaza-te dupa o zi grea la munca

Fa-ti un plan de "relaxare" si incearca sa-l urmezi.
  • Publicat:
Energizeaza-te dupa o zi grea la munca
Cum sa te reenergizezi dupa o zi grea la serviciu

Dupa programul de lucru, am vrea sa ne aruncam pur si simplu pantofii din picioare, sa ne asezam pe o capanea moale si sa visam cu ochii deschisi la cai verzi pe pereti. Dar, cu chiuveta plina de vase murdare si covorul ce trebuie aspirat, e greu sa te relaxezi cand treburile casei striga la tine.

Si totusi, impunandu-ti un regim alimentar echilibrat, facand exercitii regulat si rezervandu-ti orele necesare pentru un somn suficient, atunci cand iei doar o scurta pauza reusesti sa te relaxezi si sa te reenergizezi mult mai usor.

Trage-ti sufletul mai intai
Asadar, nu te apuca de treaba imediat ce ai intrat pe usa ca sa fii sigura ca rezolvi toate cele 101 lucruri de facut. Mai intai si mai intai acorda-ti un anumit timp pentru a-ti veni in fire, pentru a te limpezi.

Formeaza-ti un obicei, un ritual pe care sa-l respecti in fiecare zi dupa programul de lucru. Fa o baie calda, leneveste fara nici o grija pe canapea sau trage chiar un pui de somn inainte sa te apuci de treburile casei.

Nu lasa pe maine ce poti face azi
Dar nici nu amana pe a doua zi. Daca faci curat seara, inainte sa mergi la culcare, dimineata te vei trezi intr-o casa curata si vei avea mai multa pofta sa incepi o noua zi.

In plus, cand te vei intoarce de la serviciu, vei avea mai putine treburi de facut si vei avea mai mult timp pentru tine. Gandul ca te intorci acasa doar ca sa te apuci din nou de lucru nu va mai fi atat de apasator. Una dintre regulile de aur este sa mentii pe cat posibil curatenia ca sa nu fii nevoita sa o iei in fiecare zi de la capat.

Implica si copiii
Daca ai copii, lucruri devin si mai dificile. Sansele sa te trezesti intr-o casa intoarsa cu fundul in sus cresc direct proportional cu numarul acestora. Iar lucrul acesta constituie o sursa inepuizabila de stres.

Cea mai buna solutie este sa propui un set de reguli potrivit carora fiecare membru al familie sa se implice in realizarea si pastrarea curateniei din casa. Astfel ii vei invata pe cei mici si valoarea responsabilitatii.

Ofera-le recompense
Lasa-i sa aleaga dintr-o lista de lucruri pe cele pe care ar prefera sa le faca. In acest fel, vor avea impresia ca a fost mai degraba ideea lor si nu ca le-ai impus fortat sa o faca. La sfarsitul saptamanii ofera-le o recompensa pentru eforturile lor.

Cadourile primite ca rasplata pentru sarcinile indeplinite depind de veniturile suplimentare pe care ti le poti permite. Deci asigura-te ca nu cheltui nici prea multi bani, dar nici nu le oferi ceva nesemnificativ.

Asigura-te ca cei mici stiu sa te lase sa ai momentele tale intime. Stabileste cu ei un anumit interval in care sa nu te deranjeze, un timp pe care tu il folosesti ca sa te odihnesti, pe care il petreci facand ceva doar pentru tine. E o lectie de respectarea nevoilor celorlalti. Tu ii lasi sa se joace, ei te lasa sa te odihnesti.

Ai grija de tine
Daca te dor picioarele dupa o zi grea la serviciu fa o baie calda, hidrateaza-le cu lotiune si, pentru cateva minute, fa-ti un mic masaj care sa dea drumul circulatiei sangelui. Astfel disconfortul va disparea si picioarele ti se vor dezumfla. Cine stie, poate vei avea chef chiar sa dansezi!

Intotdeauna ingrijeste-te de nevoile tale. Si incearca sa te relaxeazi in acelasi timp. Astfel iti vei putea recastiga puterea si energia mult mai usor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
6 sfaturi in vreme de criza
6 sfaturi in vreme de criza
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”