Eduard Uzunov: Rolul artei este să îți schimbe starea

  • Publicat:

Prezent în emisiunea Andreei Perminova „Înapoi în viitor”, Eduard Uzunov, președintele și fondatorul Regatta și proprietarul Galeriei de artă Rotenberg-Uzunov, mărturisește că pentru a deveni un artist desăvârșit trebuie să fii plăcut de către public și să reușești să formezi o conexiune cu acesta. „Contează să-l faci pe cel care este interesat de artă să reverbereze și să simtă ceva față de artist. Fiecare artist este dator cu o capodoperă”, susține omul de afaceri.

„Nu este necesar să fii specialist în artă ca să te bucuri de ea”

„Nu e suficient să ai ochi, ci trebuie să ai atenție și prezență pentru a vedea exact ceea ce-ți oferă Dumnezeu”, susține invitatul. În ceea ce privește asocierea dintre artă și snobism, Eduard Uzunov aduce în atenție colecționarii care, cu toate că nu sunt atrași de o pictură, optează pentru achiziția uneia, iar cu cât mai celebră este pictura, cu atât dorința de achiziție crește. Afaceristul adaugă că arta nu poate fi cumpărată în acest fel. „Arta trebuie să-ți placă și să te reprezinte”, declară invitatul.

În noiembrie anul trecut, Eduard Uzunov a adus o primă expoziție Fredrick Hart în Europa. Mai mult de atât, Eduard Uzunov declară că Frederick Hart a lucrat cu un român din Satu Mare. Acesta i-a propus o expoziție cu lucrările sale, iar în cele din urmă, expoziția s-a dovedit a fi un mare succes. „Am vândut lucrări acrilic, am vândut cruci de dimensiuni mici și mijlocii, atât ale lui, cât și ale lui Alexandru Ilie Badea”, adaugă invitatul emisiunii.

Exemplarele de autor sunt primele, nu prezintă impurități și sunt cele mai clare. Eduard Uzunov mărturisește că producătorul acestor exemplare i-a oferit o cruce care a fost binecuvântată în anul 2000 la ultima expoziție de către Papa Ioan Paul al II-lea.

„Ca artist, nu știi când este gata o lucrare. Asta îți arată Dumnezeu”

În final, Eduard Uzunov mărturisește propria părere despre legătura dintre artă și Dumnezeu. Acesta spune că nimic nu este posibil fără Dumnezeu și de aceea o lucrare o termini doar atunci când vrea Dumnezeu.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult