Dispoziția: 4 moduri prin care să o îmbunătățești, fără să te coste ceva

Pentru a-ți putea îmbunătăți dispoziția zi de zi, iată ce poți face, fără să te coste ceva.
  • Publicat:
Dispoziția: 4 moduri prin care să o îmbunătățești, fără să te coste ceva
Foto: shutterstock

Din când în când se întâmplă să nu ai cea mai bună dispoziție, dar nu te preocupa, pentru că este perfect normal, iar aceste dispoziții proaste nu sunt peristente în general, dar dacă se întâmplă asta ideal este să faci o vizită unui specialist pentru a putea observa cauzele și efectele. Pentru a-ți putea îmbunătăți dispoziția zi de zi, iată ce poți face, fără să te coste ceva.

Cum să-ți îmbunătățești dispoziția

Plimbă-te prin parc

Fă o scurtă plimbare în cel mai apropiat parc sau orice spațiu verde pentru a putea scăpa de această dispoziție proastă. Plimbările în natură accelerează producția de hormoni ai fericirii, meniți să-ți regleze dispoziția. Chiar și o plimbare de 10 minute te poate ajuta să crești cantitatea de sânge care ajunge la creier și să te energizezi, iar corpul va elimina endorfine, hormoni care ameliorează stresul, durerile și disconfortul. Bineînțeles, și razele soarelui au câteva beneficii. 10-15 minute petrecute în soare pot declanșa producția de serotonină alături de alte endorfine.

Râzi

Există un motiv pentru care profesorii sau speakerii tind să facă glume în timpul cursurilor, pentru că râsul în grup poate ajuta la eliminarea tensiunii și produce energie, iar astfel se formează o legătură între participanți. Același lucru funcționează și individual. Dacă te simți stresat sau anxios din cauza unei prezentări, discuții cu persoana iubită, umorul te poate ajuta să scapi de acea tensiune.

Ascultă muzică

Muzica îți schimbă instant dispoziția încă de la primele note sau versuri, mai ales dacă asculți piesa preferată. Muzica te ajută să:

  • îți îmbunătățești dispoziția și emoțiile
  • elimini stresul și tensiunea
  • reduci anxietatea
  • sprijini sănătatea creierului
  • îmbunătățești concentrarea

Sună o persoană dragă

Este foarte important să simți căldura unei persoane dragi chiar și la telefon. Chiar și o conversație de cinci minute cu iubitul, cea mai bună prietenă sau o persoană din familie îți poate îmbunătăți dispoziția.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân