Detoxifierea casei, un pas esenţial pentru o minte mai limpede

Acum că 2017 a început, cu siguranţă ţi-ai propus o serie de obiective pe care ai dori să le îndeplineşti. Fie că vorbim despre cumpărarea unei noi case sau a unei noi maşini, fie că vorbim despre dorinţa de a fi mai răbdător, totul începe de la tine. Scriitoarea japoneză Marie Kondo ne vorbeşte despre cea mai simplă şi eficientă metodă de a ne schimba viaţa astfel încât să ne simţim satisfăcuţi pe toate planurile.
  • Publicat:
Detoxifierea casei, un pas esenţial pentru o minte mai limpede

Acum, că 2017 a început, cu siguranţă ţi-ai propus o serie de obiective pe care ai dori să le îndeplineşti.

Fie că vorbim despre cumpărarea unei noi case sau a unei noi maşini, fie că vorbim despre dorinţa de a fi mai răbdător, totul începe de la tine.

 

Scriitoarea japoneză Marie Kondo ne vorbeşte despre cea mai simplă şi eficientă metodă de a ne schimba viaţa astfel încât să ne simţim satisfăcuţi pe toate planurile.

Marie Kondo, autoarea a cărţii  „Magia ordinii. Senzaţionala metodă japoneză de a-ţi elibera şi organiza casa”, descrie importanţa spaţiului ordonat şi curat. Aceasta punctează extraordinar ideea conform căreia odată ce casa noastră va fi ordonată, acţiunile noastre se vor aranja de la sine, ne vom simţi mai liberi şi mult mai organizaţi în gândire.

Marie Kondo afirmă faptul că este important ca întreg procesul de ordine să fie făcut cât mai rapid, fără a se întinde pe o perioadă mai lungă de timp şi fără a fi amânat. Ia-ţi o săptămână liberă şi asigură-te că nimeni nu te va deranja, în primă fază. A doua fază constă în sortarea obiectelor pe care vrei să le păstrezi şi cele pe care efectiv trebuie să le donezi sau să le arunci. Autoarea este perfect conştientă de faptul că multe dintre obiectele acumulate de noi pe parcursul vieţii au o valoare sentimentală, motiv pentru care încurajează păstrarea acestora, dar numai şi numai a celor care au o încărcătură emoţională puternică, pozitivă.

Odată ce ai decis care sunt obiectele dragi ţie, este important să vezi şi care obiecte îţi sunt cu adevărat utile. Ideile precum „poate îl voi folosi cândva” sau „dacă îl ţin la vedere atunci sigur va fi mai des folosit” nu îşi au deloc rostul. Dacă obiectul nu a fost folosit în ultima lună sau dacă pur şi simplu nu inspiră absolut nimic şi nici nu serveşte drept obiect de decor pentru casă, atunci este momentul să renunţi la el. Un truc util este ca înainte de a te apuca de această curăţenie să pui într-o pungă obiectele despre care nu ştii sigur dacă vrei sau nu să le arunci şi de-a lungul unei luni sau două să vezi de câte ori îl foloseşti – dacă îl foloseşti de minim două ori, atunci pune-l de-o parte şi păstrează-l!

Probabil vei observa că se adună destul de multe obiecte la care va trebui să renunţi, dar e perfect în regulă. Odată ce vei finaliza curăţenia, tot ceea ce va trebui să faci va fi să o menţii şi să nu reacumulezi obiecte inutile. Pare atât de simplu, atât de banal, dar un spaţiu curat înseamnă acţiuni curate, logice şi gândite; înseamnă că eşti pregătit acum să primeşti tot ceea ce este bun în viaţa ta şi că ştii să renunţi la ceea ce nu este benefic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân