Cumpărături inutile făcute sub presiune socială și cum să le evităm

  • Publicat:
Cumpărături inutile făcute sub presiune socială și cum să le evităm

Cui i-ar face rău un cont gras de economii pe care să se poată baza în perioadele mai grele ale vieții? Din nefericire, multe cheltuieli inutile se pun în fața realizării acestui deziderat. Cum ar fi dacă în loc să cumpărați noul model de iPhone ați pune banii aceia deoparte?

De cele mai multe ori cheltuim bani pe lucruri de care nu avem nevoie neapărat din cauza presiunii sociale. Trăim într-o societate în care reclamele ne lovesc percepția în fiecare secundă, fie că sunt pe smartphone, în aplicațiile de Social Media, pe stradă sau la televizor.

Acestea ne fac să ne dorim, inconștient, să cumpărăm tot ceea ce ni se prezintă ca fiind actual și absolut necesar. În realitate, nu avem nevoie nici de 1% dintre lucrurile scumpe pe care ne cheltuim banii câștigați cu greu.

Printre cele mai comune achiziții nenecesare se numără noul model de telefon (fie că e iPhone, Sambsung sau Huawei), o mașină nouă (și, evident, scumpă), hainele de brand de care ne săturăm oricum în câteva luni, locuințe la care facem rate uriașe pentru tot restul vieții și vacanțe la hoteluri care nu își justifică prețurile ridicate.

Ce putem face însă pentru a evita aceste cheltuieli care ne distrug încredea în sine, finanțele personale și, de multe ori, relațiile cu cei din jur?

  1. Motivează-te spunându-ți că anul acesta faci economii pentru ca anul viitor să își cumperi modele mai noi. Presiunea va apărea mereu, dar dacă îți spui acest lucru în fiecare an până ai într-adevăr nevoie de un obiect nou vei reuși să strângi o sumă frumoasă în contul de economii care să îți permită noua achiziție fără să suferi foarte mult la capitolul financiar.
  2. Roagă-ți prietenii să te sfătuiască întru renunțarea la achiziții inutile. Prietenii adevărați vor fi mereu alături de tine, iar de cei care te încurajează să cheltuiești bani aiurea doar pentru a fi „la modă” nu ai nevoie.
  3. Organizează-ți bugetul din prima secundă în care primești banii. Astfel, banii fiind deja puși deoparte într-un cont de economii, veți fi mai puțin tentați să îi dați pe lucruri inutile.

Dacă vă găsiți într-o situație financiară dificilă în care ați intrat fie fără să vreți, fie că ați cheltuit prea mulți bani pe lucruri de care nu aveați nevoie, puteți apela la un împrumut rapid online.

În acest fel vă puteți rezolva măcar o parte din greutăți, ceea ce vă va permite câteva momente de liniște pentru a stabili cu acuratețe o strategie financiară de viitor.

În plus, creditele rapide de la instituțiile financiare nebancare precum acest site au o flexibilitate particulară în ceea ce privește returnarea banilor comparativ cu băncile tradiționale, astfel încât dumneavoastră veți fi liniștiți pentru mai mult timp.

Cu toții avem momente în viață când dorim să ne răsfățăm mai mult și cheltuim bani fără să realizăm consecințele faptelor noastre. În aceste momente este important nu doar să realizăm că am aruncat bani munciți cu greu pe fereastră, dar și să punem la cale un plan prin care să nu mai ajungem în aceeași situație.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân