Cum să ai mai mult timp? 5 trucuri de la nemți

O mai bună planificare a timpului duce la îndeplinirea a mai multe sarcini. De asemenea, calitatea timpului liber crește.
  • Publicat:
Cum să ai mai mult timp? 5 trucuri de la nemți
Cum să ai mai mult timp? Sfaturi de la nemți, foto Shutterstock

Să vorbești despre timp și timp liber în plină pandemie mai ales pentru părinții cu copii pe care nu îi mai pot trimite la școli, grădinițe este nebunie curată. Această perioadă ne pune la încercare răbdarea, nervii dar și capacitatea de a fi buni manageri. Am aruncat un ochi în Germania, o țară a cărei populație este recunoscută pentru eficiență. Iar toate pleacă de la eficiența timpului.

 

Nu o dată când am ajuns în Berlin (cu copil mic și chiar foarte mic la purtător în marsupiu ori în căruț) imediat ce am părăsit aeroportul am alergat la propriu după autobuz. ”Nu de alta dar următoarea conexiune este peste 7, 8 minute, iar următoarea peste încă 8 minute. Timpul este prețios” îmi spunea un prieten neamț. Ce-i drept, fără un bun planning, este foarte greu să ții pasul într-o astfel de societate. Și da, chiar și mamele cu copii mici trebuie să țină cont de timp.

Planul zilei – cheia eficienței timpului

La nemți toate pleacă de la eficiența timpului propriu, atât din respect pentru planul zilei dar și din respect pentru timpul celorlalți. Așadar, nu este o zi care să nu înceapă cu un plan eficient al timpului și sarcinilor. Fiecare membru al familiei exprimă ce are de făcut și se stabilește fiecare în ce interval orar poate desfășura activități de interes comun. Nu se vor dubla (mai ales în pandemie) mersul la cumpărături de exemplu. Dacă unul dintre părinți merge la cumpărături, unul gătește etc.

Uneori ziua începe la 4:00 am

Așa cum spuneam, la nemți, toate se leagă de planul zilei. Dacă timpul nu este suficient de generos pentru câte sunt în program, se recurge la schimbarea programului de somn. Mai ales familiile cu copii mici, la ora 21.00 pot fi în pat la somn, iar trezirea se face în funcție de fiecare.

La cumpărături se merge organizat

Duminica magazinele sunt închise în Germania, așa că în afară de brutării care sunt deschise în fiecare zi, alimentele de bază trebuie asigurate de dinainte. Unii fac o listă cu ce preparate plănuiesc să gătească în decursul următoarei săptămâni. Ingredientele se trec pe liste și în funcție de diverși factori (prospețime, calitate, preț) se cumpără.

Timpul petrecut pe drumuri, calculat la secundă

De asemenea, biletele pentru transport în comun sau schimbarea abonamentului se cumpără în avans ori de câte ori este posibil. Înainte de ieși din casă, nemții consultă timpul și conexiunile de transport în comun ori ruta indicată pentru autoturisme cu care pot ajunge la destinație în timp util. Email-uri sau conversații cu prietenii se pot face în timpul petrecut în mijloacele de transport în comun.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân