Cum să nu arunci banii pe cadouri inutile – sfaturi de la un consilier de imagine

Cum să alegi cel mai frumos cadou fără să dai toți banii? Și cum să te asiguri că tocmai cadoul tău nu va ajunge uitat într-un colț al casei.
  • Publicat:
Cum să nu arunci banii pe cadouri inutile - sfaturi de la un consilier de imagine
Cum să nu arunci banii pe cadouri inutile, foto Shutterstock

Cadouri – cuvânt de ordine în luna decembrie. Și asta se întâmplă peste tot în lume unde se sărbătorește Crăciunul. Cadourile sunt concepute ca fiind aducătoare de bucurii, însă în realitate un număr impresionant dintre cei care fac cadouri se stresează foarte mult. Am aflat de la un consilier de imagine cu experiență de 10 ani, din Berlin, Valentina F. cum să oferi cadouri de neuitat dar care să nu coste o avere.

Căci, da, sunt oameni care sunt dispuși să facă credite pentru a cumpăra cadouri și oameni care deși au o situație financiară foarte bună atunci când vine vorba despre a oferi cadouri nu fac nici cel mai mic efort. Dincolo de toate acestea, însă, cadourile pe banda rulantă aduc și bucurie dar și stres. În plus, sunt și vinovate de risipă.

Nu pleaca la cumpărături pentru cadouri până nu răspunzi la aceste întrebări

Înainte de a porni în goana spre cadouri putem petrece câteva minute în propria companie și să ne adresăm întrebări de genul: ”cui trebuie să fac cadouri anul acesta?”, ”cui simt din inimă să fac cadouri?”, ”cui mi-ar plăcea să fac cadouri, dar nu se poate?”, ”de ce fac cadourile acestea?”, ”ce mesaj vreau să transmit prin cadoul prin care îl fac?”. Continuă introspecția cu următoarele întrebări: ”cum ar arăta cel mai frumos cadou pentru mine acum?”, ”de la cine aș vrea să primesc cel mai frumos cadou?”, ”cum m-aș simți dacă nu aș primi nici un cadou?”, ”cum ar arăta cel mai urât sau neinteresant cadou pe care l-aș putea primi”.

Cum te-ai simți dacă nu ai primi nici un cadou?

Următoarea serie de întrebări care ajută pentru a contura de ce și cui să faci cadouri este următoarea: ”ce cadouri memorabile am primit de-a lungul vieții?”, ”de la cine am primit cu cea mai mare bucurie cadouri?”, ”ce cadouri am primit la Crăciunul trecut?”, ”ce am făcut cu acele cadouri?”, ”ce și cui am dăruit anul trecut?”.

Timpul și prezența ta – cele mai prețioase cadouri

Consilierul de imagine explică următorul pas: ”După ce se răspunde la aceste întrebări, se poate face lista pentru persoanele cărora vrem să le facem cadouri. De multe ori, putem realiza că experiențele sau chiar cadouri culinare sunt mai aprecite decât hainele, bijuteriile – bunuri pe care multe persoane preferă să le aleagă singuri.” De altfel, cardurile de cumpărături pot fi  o opțiune utilă dacă chiar nu aveți idee despre ce să oferiți cuiva. Însă cel mai prețios cadou este timpul de calitate oferit. ”Spre exemplu, atunci când oferiți cadou unui copil în loc să-i cumpărați două jocuri, cumpărați-i unul. Dar jucați-vă cu copilul acel joc!”a mai completat Valentina F.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Stresul și riscurile la care ne expune
Stresul și riscurile la care ne expune
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”