Ela Crăciun, blogger de parenting: Idei de cadouri pe vârste. De ce cadourile imateriale sunt cele mai frumoase?

Tu ce cadouri pregătești în general de Crăciun?
  • Publicat:
Ela Crăciun, blogger de parenting: Idei de cadouri pe vârste. De ce cadourile imateriale sunt cele mai frumoase?
Ela Crăciun, foto arhiva personală

Goana după cadourile de Crăciun atinge cote maxime în luna decembrie. De cele mai multe ori, cadoul perfect înseamnă mult stres pentru cel care îl oferă, dar și pentru cel care îl primește (dacă este sub așteptări). În Occident, unele persoane refuză să facă și să primească cadouri din cauza risipei. Cadourile imateriale sunt printre cele mai inedite. Despre toate acestea, am stat de vorbă cu bloggerul de parenting Ela Crăciun.

 

CSÎD: Copiii din ţările dezvoltate au parte de multe cadouri pe parcursul unui an. Din punctul tău de vedere, cum e sănătos să faci cadouri la copii?

Ela Crăciun: Ca mamă a trei copii sunt de părere că sănătos ar fi sa le faci cadouri doar de sărbătorile esenţiale. S-au modificat însă în cultura noastră multe cutume. Acum, nici Moş Nicolae nu mai vine doar cu dulciuri, vine şi el încărcat cu jucării. Eu ca părinte îmi doresc să îmi ştiu copiii fericiţi şi trebuie să recunosc că toţi copiii se bucură atunci când primesc cadouri.

Ce cadouri imateriale puteți oferi? Timp!

CSÎD: Cadourile pot avea fi forme imateriale… Ce idei ai?

Ela Crăciun: Chiar dacă sunt grozave cadourile sub formă de experienţă unică, tot cele imateriale cred că sunt cele cu adevărat importante. La un moment dat i-am cumpărat soţului meu o stea, alta dată i-am cumpărat un salt cu paraşuta, însă eu cred că adevaratele cadouri imaterialele sunt cele necondiţionate, dragostea necondiţionată, prezenţa în viaţa familiei mele cred că este cel mai de preţ dar.

Ȋn ciuda cadourilor, cred că de fapt soţul meu apreciază cel mai mult tot ceea ce am reuşit să construim împreună, modul în care ne susţinem şi completăm reciproc. Aşa cum cea mai importantă resursă a vremurilor noastre o reprezintă timpul, consider că asta se aplică în primul rând familiei, în special copiilor, pentru că ştim deja cu toţii că banii nu aduc fericirea ci acel sentiment de siguranţă şi iubire este tot ceea ce ne dorim de fapt fiecare dintre noi.

Idei de cadouri pentru copiii în funcție de vârstă

CSÎD: Ce cadouri crezi tu că sunt potrivite pentru copii pe categorii de vârste?

Ela Crăciun: Voi folosi exemplul cel mai la îndemână pentru mine, cel al copiilor mei. De exemplu, Nicholas care doar ce a împlinit 3 anişori este acum într-o fază în care îl adoră pe Spiderman. Lui, Moş Nicolae îi va aduce un costum cu Spider Man. Pentru o fetiţă cred că o păpuşică ar fi binevenită, la fel şi cărţile de poveşti şi jocurile educative. Pentru fiica mea Alesia, care are 10 ani şi ea îşi mai doreşte încă anumite jucării. A scris de curând o scrisoare pentru Moş Crăciun iar în lista ei se regăseau squishy-urile. Am observat că fetiţele sunt foarte atrase de aceste jucării. Pentru Alex, fiul meu de 15 ani, pot spune că abia acum au început să devină relevante obiectele vestimentare, pentru că este la o vârstă deja în care ţine la aspectul său.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân