5 cadouri care aduc ghinion în casă: ce să NU accepți niciodată!

  • Publicat:
5 cadouri care aduc ghinion în casă: ce să NU accepți niciodată!
Sursa foto: pexels

Există o sumedenie de cadouri care pot fi oferite, însă nu toate alegerile sunt și inspirate. Unele obiecte pot alunga norocul din casă și pot destrăma chiar și relații. Dar hai să aflăm care sunt acestea! 

Ce cadouri aduc ghinion? Nu ar trebuie să le accepți niciodată!

Românii au foarte multe superstiții, iar printre acestea se regăsesc și cele referitoare la cadourile primite sau dăruite. Astfel, conform acestor credințe există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le accepți sau oferi niciodată, căci astfel vei atrage răul asupra ta. Iată care sunt acestea!

Acele și cuțitele

Acele și cuțitele sunt obiecte tăioase cu rol de a înțepa. Acest lucru, conform strămoșilor, înseamnă nenorocire și durere. De altfel, dacă primești cadou și o broșă, indicat ar fi să plătești în schimbul acesteia câțiva bani. Simbolic. Transformă cadoul într-un schimb. Astfel, energiile negative te vor ocoli.

Citește și: Superstiții de Revelion: ce trebuie să faci ca să ai noroc în noul an

Foarfecele

Despre foarfece se spune că pot aduce cu sine ruperea relațiilor. În cazul în care ai primit o foarfecă cadou și ți se pare nepotrivit să refuzi cadoul, la fel, oferă în schimb o plata simbolică, chiar și o monedă, care să elimine din energia negativă a obiectului ascuțit.

Citește și: 10 superstiții de Crăciun. Ce trebuie să mănânci în Ajun ca să fii sănătos anul viitor

Oglinda

Oglinda aduce cu sine un mister și este asociată de cele mai multe ori cu ritualurile malefice și cu vrăjile. Mai mult, primită cadou, aceasta poate semnifica faptul că ia din tinerețea și frumusețea celui căruia i-a fost oferită.

Încearcă să eviți să oferi sau să primești un astfel de cadou. Oglinda este unul dintre articolele pe care ar trebui să le achiziționezi doar pentru tine.

Citește și: Ziua internațională a pisicilor negre și superstițiile despre acestea: cum au apărut și care este adevărul, de fapt?

Mănușile

Și-n cazul mănușilor, un cadou atât de rafinat pentru mulți dintre noi, se spune că sprijină executarea a numeroase ritualuri și vrăji. Pentru a te proteja în totalitate de energia negativă pe care o poate aduce cu sine, încearcă să refuzi politicos dacă se întâmplă să primești un astfel de dar.

Batista

O altă superstiție des întâlnită care este strâns legată de cadourile pe care ar trebui să le eviți include batistele. Se crede că ele aduc lacrimi și suferință celui care le primește. Evita, așadar, acest cadou care nu aduce fericire.

Surse: House Beautiful, Oishya, Pumeli

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân