5 metode prin care să-ți cureți frigiderul în prag de Sărbători

Să-ți cureți frigiderul nu este una dintre acele activități distractive, dar este necesară. Din fericire, există o mulțime de trucuri utile pe care le poți folosi pentru a accelera procesul.
  • Publicat:
5 metode prin care să-ți cureți frigiderul în prag de Sărbători
5 metode prin care să-ți cureți frigiderul eficient în prag de sărbători sursa foto: shutterstock

Dacă te pregătești pentru petrecerea de Crăciun, sunt șanse să ai mult de muncă și un potențial stres în calea ta. Una dintre modalitățile prin care poți atenua stresului este să îți reîmprospătezi frigiderul

Un frigider murdar, plin cu produse expirate și resturi poate îngreuna gătitul. În plus, nu este deloc igienic și benefic pentru sănătatea ta și a celor din jur. Când frigiderul tău pare foarte murdar, are un miros ciudat și este plin de alimente vechi, situația ta devine cu atât mai dificilă, mai ales dacă te afli în preajma Crăciunului. De Crăciun, frigiderul tău ar trebui să fie aerisit și împrospătat, astfel încât să primească preparatele pe care le gătești.

Pentru a trece mai ușor peste curățarea frigiderului, ia în calcul câteva metode ușoare, datorită cărora, frigiderul tău va fi curat lună.

1. Scoate toate alimentele din frigider, aspiră și șterge suprafețele

Este primul și cel mai important pas în curățarea frigiderului. În timp ce porți o pereche de mănuși de curățare, scoate din frigider toate alimentele. Ia un sac de gunoi și aruncă toate acele alimente expirate sau care au căpătat o textură nedorită.

Ai nevoie de un aspirator de mână care să aibă loc în spații înguste și care să curețe toate suprafețele frigiderului. Poate părea puțin ciudat să cureți frigiderul cu un aspirator de mână însă, acesta îți va ușura munca și va elimina absolut orice firimitură.

După ce ai aspirat, urmează să cureți frigiderul cu ajutorul unei lavete și a soluției preferate de curățat. Prepară o soluție cu apă și detergent de curățare care, pe lângă că îți va curăța frigiderul, îl va face să capete un miros proaspăt. Dacă dorești ca toată această curățenie să decurgă mai rapid, poți înlocui laveta și soluția cu șervetele umede.

2. Elimină mirosul

Chiar și după ce ai curățat frigiderul, s-ar putea să simți că mirosul neplăcut a persistat. Cea mai bună metodă de a elimina mirosul neplăcut din interiorul frigiderului este să folosești bicarbonat de sodiu. Pune câteva linguri de bicarbonat într-un bol și lasă-l în frigider până când mirosul începe să dispară.

O altă modalitate prin care poți scăpa de mirosul neplăcut este să înmoi câteva bucăți de vată în extract de vanilie și ulterior, să le pui într-un bol pe raftul frigiderului tău.

3. Folosește cutii de plastic pentru a organiza totul

Când ești gată să reașezi alimentele înapoi în frigidere, cumpără câteva cutii pentru o organizare mai bună a alimentelor din frigider. Poți folosi aceste containere pentru a separa și organiza alimentele în funcție de tipul lor. Separă fructele, legumele, carnea, și toate celelalte tipuri de alimente din frigider. Acest pas din procesul de curățare al frigiderului îți va ușura munca în viitor.

4. Cumpără câteva protecții împotriva scurgerilor pentru rafturi

Cel mai enervant lucru care se poate întâmpla în frigiderul tău este să se verse toate lichidele și să fii nevoit să ștergi totul.  Un truc de curățare excelent și accesibil pentru a preveni scurgerile inutile este să iei câteva bucăți de căptușeală pentru rafturi. Acestea se pot așeza cu ușurință peste rafturi și pot capta orice scurgere sau picătură, ceea ce face ca procesul de curățare să fie mult mai ușor.

Surse: eatthis.com, wikihow.com, experthometips.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân