Cum să îți crești productivitatea la locul de muncă?

  • Publicat:
Cum să îți crești productivitatea la locul de muncă?
Sursa foto: shutterstock

Dacă și tu te confrunți cu o scădere a productivității, iată ce ajustări poți face în programul tău, astfel încât să crești eficiența și să ai rezultate mai bune! 

7 pași pentru a-ți crește productivitatea la serviciu

Planifică-ți timpul inteligent

Nu poți anticipa nici câte e-mailuri vei primi într-o zi, nici câte task-uri vei avea de dus la capăt, însă există o resursă prețioasă pe care o poți controla, și aceea este timpul tău. Planifică-ți timpul în așa fel încă să poți îndeplini toate sarcinile de zi cu zi. Dacă te ajută, folosește un calendar sau o agendă.

Prioritizează-ți sarcinile

Nu poți face totul odată. Creează, așadar, o ordine a task-urilor în funcție de importanta și urgența lor și stabilește apoi un plan de acțiune. Începe cu cele mai urgente dintre ele și acționează în consecință. Stabilește, de asemenea, și limite de timp astfel încât să îți sporești eficiența.

Citește și: Câteva trucuri simple pentru a-ți îmbunătăți concentrarea și productivitatea

Lucrează atent și nu te grăbi

Lucrează în pași mici. Soluția este sectionarea sarcinilor în etape ușor de gestionat, de îndeplinit și întru o finalizare mai rapidă a unui proiect important de pildă. Stabilește obiective clare și specifice pentru tine și asigură-te că le urmărești cu atenție.

Oprește-te din multitasking

Poate că și tu ești tentat să te ancorezi în mai multe proiecte/sarcini, sperând că astfel le vei finaliza mai repede, însă e greșit. Chiar dacă poate părea productiv, rareori duce la cele mai bune rezultate. Multitasking-ul este o iluzie de fapt. Atunci când îți centrezi întreaga atenție pe o singură sarcină, o vei finaliza mai repede, iar rezultatele vor fi mai mulțumitoare.

Citește și: De ce să nu cazi în capcana multitasking-ului? Află ce riști dacă îndeplinești mai multe sarcini simultan

Ia pauze în mod regulat

Este important să iei pauze regulate, cel puțin odată la o oră, pentru a-ți îmbunătăți randamentul și pentru a reduce stresul generat de muncă. Poți ieși la o cafea, la o plimbare scurtă, însă nu uită să te ridici periodic de la birou, să faci puțină mișcare și să îți odihnești ochii.

Elimină factorii ce îți distrag atenția

Mută-ți focusul pe sarcinile cu adevărat importante de la birou și evita orice îți disturbă atenția: setează-ți telefonul pe modul silențios, închide ușa biroului, etc.

Citește și: Zgomotul de la locul de muncă, principala cauză a lipsei de productivitate

Comunică eficient

Comunicarea bună cu colegii și superiorii tăi ajută la evitarea confuziei și la îmbunătățirea eficienței și a randamentului la serviciu. Asigura-te că le transmiți gândurile și ideile în mod clar și cere de fiecare dată feedback.

Concluzie

Aplicând toți acești pași, îți vei dezvolta abilitățile și vei crește și randamentul la job, reducând totodată stresul și sporind rezultatele.

Surse: Forbes, Business News Daily, Daily Mail

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”