Cum să găsești ușor un job nou

Provocare: să nu renunți la ideea că poți avea un job de vis. Provocarea anului: să-l găsești.
  • Publicat:
Cum să găsești ușor un job nou
Cum să găsești un job bun ușor? Foto: Pexels

În anul 2023, în funcție de domeniul în care ești specializat poți fi un „răsfățat al zodiacului” sau să ai provocări mai mari în a găsi un job. ”Evident, dacă lucrezi într-un domeniu în care forța de muncă este deficitară (medicină, IT, etc.) vei găsi mai ușor de lucru și te vei putea vinde mai scump. Dacă ai o calificare care este prea căutată sau piața este suprasaturată de oameni cu aceeași specializare, va fi nevoie de mai multă atenție și răbdare pentru a ajunge unde îți dorești” explică Ovidiu Yang, Life Coach.

 

Acum că lucrurile sunt cumva mai clare: se caută sau nu se caută profilul pe care îl ai în CV pe piața de muncă, ce este de făcut? ”Principala unealtă care te ajută să-ți găsești un job în acest an este networking-ul online” este de părere Ovidiu Yang. Mediul online a explodat, la fel și job-urile în sistem remote ca urmări ale pandemiei. ”Altfel spus, cam toată lumea este online, pe rețele de socializare, pe rețele de business, etc. Există tot felul de cluburi și grupuri de networking pe care le poți accesa cu ușurință de acasă. Ba mai mult, un simplu anunț făcut pe o rețea de socializare îți poate aduce recomandări pentru un job” a mai continuat Life Coach-ul.

Chiar și pe rețelele sociale poți găsi un job nou

Desigur, nu este de neglijat nici networking-ul face-to-face care aduce un plus de calitate al interacțiunilor umane versus celor din mediul online. O altă metodă prin care poți să-ți găsești un job este să-ți expui tu abilitățile tot în mediul online pentru a fi vizibil și pentru a fi cautat direct de companiile de recrutare sau chiar de angajator. ”Spre exemplu, poți avea un scurt autointerviu sau o prezentare postată pe Linkedin și pe Youtube sau chiar pe o pagină de business pe Facebook. În funcție de domeniul tău de activitate poți avea și un site simplu și curat în care să existe aceste lucruri chiar și în scris” a mai continuat Ovidiu Yang.

  Astăzi poți lucra remote și pentru companii din alte țări

Astăzi, există multe oportunități pentru joburi remote, așadar, nu-ți limita căutările doar în țara ta de proveniență și vizează companiile multinaționale pe cât posibil. Oricine are un job care implică activitatea de bază de la calculator poate accesa job-uri fie în domeniul IT, e-commerce, influencing, content creation, vânzări, marketing online, contabilitate, consultanță, educație, dezvoltare personală, etc.

Ovidiu Yang, foto arhivă
Ovidiu Yang, Life Coach, Terapeut, Instructor International ThetaHealing, foto: Arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân