Cum să fii activ cât eşti izolat: iniţiative de pe Facebook care te menţin în formă

Iată câteva iniţiative de pe Facebook care te menţin în formă.
  • Publicat:
Cum să fii activ cât eşti izolat: iniţiative de pe Facebook care te menţin în formă
FOTO: shutterstock / Cum să fii activ cât eşti izolat: iniţiative de pe Facebook care te menţin în formă

Câţi dintre voi şi-au adaptat deja spaţiul de acasă pentru a se potrivi noului mod în care ne petrecem timpul? Poate cu un spaţiu de lucru improvizat într-un colţ de sufragerie, un loc pentru întâlniri online cu prietenii la masa din bucătărie şi, de ce nu, un mini studio de yoga în dormitor.

Formarea unei noi rutine sănătoase, adaptate zilelor în care #stămacasă, este extrem de importantă pentru păstrarea echilibrului şi sănătăţii fizice şi emoţionale. Iar sportul joacă un rol esenţial într-o astfel de rutină – contribuie la reducerea stresului şi anxietăţii şi, desigur, ne ajută să rămânem în formă.

Dacă te întrebi ce poţi face pentru a rămâne în formă şi pentru a avea grijă de sănătatea ta în această perioadă, răspunsul este simplu – intră pe Facebook, descoperă iniţiativele online care te pun în mişcare şi alege programul potrivit pentru tine. Antrenori de fitness, traineri de yoga şi coregrafi români s-au adaptat rapid şi au creat deja pe platformele Facebook resursele de care ai nevoie pentru ca tu să poţi avea grijă de tine cât stai acasă – antrenamente live, sfaturi pentru starea ta de bine şi grupuri în care te poţi conecta cu cei care au aceleaşi pasiuni.

Dacă yoga este deja parte din rutina ta zilnică sau dacă vrei să încerci acum pentru prima oară, te vei bucura să afli că echipa Karuna Studio şi-a mutat activitatea pe Facebook şi transmite live în fiecare zi de la orele 9-10 şi 18-19. Yoga for the spine, Abs & Butts, Postural Training, Backbending Yoga, Hatha Yoga si Pranayama, sunt doar câteva dintre clasele pe care le poţi face din confortul casei tale.

Cine a spus că dacă stăm acasă nu mai putem să alergăm? Radu Restivan şi comunitatea 321Sport duc povestea #RunningCulture mai departe indiferent de situaţie şi ne provoacă să facem intervale între bucătărie şi sufragerie, să spunem #AlergAcasa şi să îi încurajăm şi pe cei din jurul nostru să facă acelaşi lucru.

Pentru cei pasionaţi de dans, Andreea Novac, coregraf şi performer, a creat un grup de Facebook a cărui misiune este la fel de frumoasă ca numele lui, “A dance to keep you company”. Prin acesta, Andreea îşi propune să îi aducă împreună pe cei care iubesc dansul şi să îi invite, o dată pe săptămână, să danseze împreună, de acasă.

Iar Alina Visan ne provoacă să încercăm o coregrafie despre care spune că a fost creată special “să poată fi dansată în spaţii foarte mici, care să pună mintea şi întreg corpul în mişcare, să ţină atenţia focusată pe exerciţii simple, dar care necesită coordonare.”

Acestea sunt doar câteva dintre iniţiativele create în ultimele zile pe Facebook care ne pot ajuta să rămânem în formă şi, mai ales, conectaţi la lucrurile care contează pentru noi. Resursele de pe platformă sunt folosite în moduri noi şi surprinzătoare, pentru a le permite comunităţilor şi business-urile mici şi medii să îşi adapteze activitatea la condiţiile actuale şi să rămână aproape unii de ceilalţi.

Pentru a le mulţumi celor care transformă resurse de pe platformele sale în instrumente care aduc un impact pozitiv în lupta cu epidemia de COVID-19, Facebook îşi propune să promoveze cele mai interesante iniţiative create de utilizatorii din România – de  la grupuri locale care vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, la şedinţe live de Yoga şi Pilates sau şedinţe online de terapie pentru business-uri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”