Cum să ai succes la interviurile de angajare online

Cine este în căutarea unui loc de muncă, știe că modul în care te prezinți la interviu este una dintre cheile succesului.
  • Publicat:
Cum să ai succes la interviurile de angajare online
Cum să ai succes la interviul de angajare online? Foto: Shutterstock

Astăzi, există multe oportunități pentru joburi remote. Așadar, nu-ți limita căutările doar în țara ta de proveniență și vizează companiile multinaționale pe cât posibil. Oricine are un job care implică activitatea de bază de la calculator poate accesa job-uri fie în domeniul IT, e-commerce, influencing, content creation, vânzări, marketing online, contabilitate, consultanță, educație, dezvoltare personală, etc. Așadar, trebuie să fii pregătit să fii o prezență agreabilă atât la interviurile față în față, dar și la interviurile desfășurate online.

Important este de știut că interviurile online au alte rigori decât cele față în față, unde este mai ușor să cucerești prin prezența ta. Modul în care ții camera video, modul în care te îmbraci sunt importante. ”Având în vedere faptul că majoritatea interviurilor de astăzi sunt online, este important să ai o logistică bună pentru a te prezenta în fața angajatorului. Este necesar să ai o lumină suficient de puternică, amplasată la mai puțin de 45 grade deasupra ochilor tăi. Acest lucru va face ca interacțiunea să fie cât mai naturală iar potențialul angajator să vadă că ești deschis, că nu ai nimic de ascuns și că te lași văzut. Acesta este unul dintre factorii diferențiatori care, evident, nu țin locul abilităților tale de vânzare proprie sau al competențelor tale” explică Ovidiu Yang, Life Coach.

De ce este important ce postezi pe social media

Ai zice că este absolut treaba ta ce distruibui pe social media sau ce conținut special creezi. Ei bine, dacă postările sunt vizibile pentru oricine, poți să ai în vedere că și companiile care vor să te angajeze pot arunca o privire. ”Dacă ești prezent în mediul online, ai grijă la imaginea ta și la postările pe care le faci pentru că acestea pot fi văzute” a atras atenția life coach-ul.

Ce să pregătești pentru a avea succes la interviu

Nu doar pregătirea profesională este importantă, ci și starea mentală pe care o ai la interviuri. ”Totodată, dezvoltă-ți în permanență abilitățile de a te prezenta la orice formă de interviu și ține minte că prima interacțiune (primele secunde) reprezintă minim 40% din rezultatul interviului! Însă, mai presus de toate este starea ta mentală care te poate face să manifești jobul visurilor tale. Gândește-te că orice criză reprezintă pentru tine o oportunitate, că schimbarea înseamnă evoluție, că nu poți obține rezultate diferite făcând aceleași lucruri și că Universul și implicit societatea în care trăiești îi răsplătește întotdeauna pe cei curajoși. Ai încredere în tine, evaluează-te corect, dezvoltă- te în permanență, alege cu curaj și vei avea succes garantat!” a mai completat Ovidiu Yang.

Ovidiu Yang, foto arhivă
Ovidiu Yang, Life Coach, Terapeut, Instructor International ThetaHealing, foto: Arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân