Cum să ai mai mult noroc în 2021

Pentru a stimula norocul oamenii de pe toată planeta respectă diverse obiceiuri în noapțile dintre ani. Și totuși, care e calea spre succes?
  • Publicat:
Cum să ai mai mult noroc în 2021
Cum să ai mai mult noroc în 2021? Foto: Shutterstock

Există în toată lumea sute și chiar mii de tradiții legate de obiceiuri ce trebuie respectate la trecerea dintre ani pentru a avea mai mult noroc. De la mâncăruri ce se pun pe masa de Revelion, la culoarea lenjerieri intime alese, la focul de artificii și chiar aruncarea unor obiecte vechi pe fereastră. Însă oamenii de succes au alte rețete.

 

Câte bordeie atâtea obiceie, când vine vorba despre noroc. Trecerea dintre ani este un moment optim pentru a alunga ce a fost rău și a lasă loc noului, nou care se întrezărește și cu speranța de mai bine. Spre exemplu, în România se spune că dacă porți în noaptea dintre ani lenjerie de culoare roșie, vei avea noroc în dragoste. Dacă lenjeria este nouă Anul Nou va aduce și prosperitate pe lângă dragoste.O altă tradiție pe care o au românii cumva împrumutată de la spanioli și italieni este să mănânce 12 boabe de strugure pentru a avea mai mult noroc în fiecare lună a noului an.

Debarasarea de vechi și mâncarea de linte – două obiceiuri ale italienilor pentru un An Nou norocos

La italieni tradițiile din noaptea dintre ani sunt diverse. În Napoli se obișnuia să se arunce pe fereastră obiecte vechi, pentru a face loc noului. În unele regiuni precum Marche, de pe masa de Revelion nu lipsește lintea. Se spune că aduce prosperitate financiară. Iar boabele de linte (mici, după cum știți) sunt un simbol al banilor. Deci cu cât mai multe boabe de linte, cu atât mai bine.

Șampania și artificiile aduc noroc

Portughezii au pe masă 12 smochine, iar pentru fiecare își pun câte o dorință.
Nici șampania și nici artificiile nu sunt întâmplător alese, ele reprezintă simboluri ale norocului, dar și alungării spiritelor rele. Și cu toate astea, nu ne putem baza pe noroc, deși oricând un gram este binevenit.

Rețeta cea mai sigură pentru ”noroc”

Pentru multe persoane de succes ”norocul” înseamnă disciplină, studiu, muncă constantă, sănătate. Și mai mult decât atât înseamnă planuri. Fără exprimarea scopurilor nu se poate. Iar începutul de an este o perioadă propice. Așadar, rostirea cu voce tare și scrierea într-un jurnal a dorințelor și țelurilor pe care le aveți pentru Anul Nou sunt de bun augur. Energia pozitivă care ne învăluie de obicei de Sărbători, speranța unui nou început conferă contextul inițierii unor schimbări pe care le dorim. Cu pași mici și constanți, lucrați la îndeplinirea viselor! Norocul este și o chestiune de voință!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân