Cum îți dai seama că ai de-a face cu o femeie narcisistă: 4 semnale pe care ai face bine să nu le ignori

  • Publicat:
Cum îți dai seama că ai de-a face cu o femeie narcisistă: 4 semnale pe care ai face bine să nu le ignori
Sursa foto: shutterstock

Este important să știi când ai de-a face cu o femeie narcisistă. În caz contrar, te poți trezi într-o situație neplăcută. Dacă și tu crezi că ai în anturajul tău o astfel de persoană, iată la ce trebuie să fii atentă!

Cum îți dai seama că ai de-a face cu o femeie cu tulburare narcisică

Se află într-o continuă competiție cu toți cei din jurul său

Dacă ai în preajma ta o persoană ahtiată după putere, dornică de a fi în centrul atenției sau de a ieși mereu în față, ei bine, s-ar putea să ai de-a face cu o persoană cu tulburare narcisică.

Femeia narcisistă nu doar că se folosește de oameni, dar intră și-n competiții acerbe cu aceștia. Pentru ea, există doar două categorii de prieteni: cei ce reprezintă o amenințare și care trebuie eliminați obligatoriu sau cei inofensivi care pot fi păstrați însă doar pentru a fi deposedați de orice resursă. 

Citește și: Tulburarea narcisică: manifestări și cauze

Este obsedată de felul în care arată și manifestă un nivel ridicat de superficialitate

Femeia narcisistă va investi în sine și se va folosi de toate informațiile pe care le posedă pentru a-i controla pe ceilalți. De pildă, o profesoară cu această tulburare va face un obicei din a o ridica în picioare și a o taxa pe cea mai talentată și mai deșteaptă elevă din clasa. O șefă își va exercita puterea asupra celei mai bune angajate, șamd. Toate aceste lucruri deoarece simte o amenințare imensă în toate femeile competente ce i-ar putea lua locul într-o zi. 

Citește și: Narcisismul și alienarea, din perspectiva unuia dintre cei mai renumiți psihanaliști

Își sabotează propriile relații și prietenii, stârnind haos și confuzie în grupurile sociale

O femeie cu tulburare narcisică se va folosi întotdeauna de relația pe care o are cu victima pentru a căpăta acces la resursele și statutul acesteia. După ce își atinge scopurile, desigur va urma etapa de devalorizare și discreditare a țintei. Femeia narcisistă va începe să împrăștie astfel zvonuri și va pune în circulație informații umilitoare sau complet neadevărate despre victima în cauza.

De asemenea, ea va crea vâlvă în grupul de prieteni astfel încât toți se vor întreba cine vorbește de rău pe cine și cum s-a ajuns aici.

Citește și: Narcisismul ii costa mai mult pe barbati decat pe femei

Are o plăcere morbidă să îi vadă pe ceilalți suferind

Poate una dintre cele mai definitorii trăsături, această plăcere sadică, o reprezintă bucuria pe care o are atunci când face rău. O femeie narcisistă va fi crudă, brutală și total lipsită de empatie. Cu cât te va vedea mai la pământ, cu atât se va simți mai bine.

Dacă și tu ai în anturaj cel puțin o persoană care manifestă un asemenea comportament, fugi mâncând pământul! Femeile cu tulburări narcisice nu se vor schimba niciodată. Și te vor duce spre pierzanie. Din toate punctele de vedere.

Surse: Psych Central, HealthLine, WebMd

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân