Cum cantarim oferta de munca?

Ce conteaza mai mult si mai mult, salariul, programul, beneficiile medicale? Durata contractului, istoria firmei, mediul de lucru?
  • Publicat:
Cum cantarim oferta de munca?
Cum cantarim oferta de munca?

Pare ea piata muncii incremenita, insa nu e. Angajati pleaca, angajati vin, companiile se uita in curtea altora, si chiar si in timp de nesuferita criza, reprezentantii lor pun mana pe telefoane si ii contacteaza pe cei de care sunt tare interesati. Someri sau nu. Ei, mingea nu mai e acum in terenul lor.

Si desi sunteti tentati sa spuneti ca nu e deloc greu sa o pasati inapoi, deciziile nu sunt flori la urechi. Ce conteaza mai mult si mai mult, salariul, programul, beneficiile medicale? Durata contractului, istoria firmei, mediul de lucru? Un site de cariere, Career Planning pe numele lui, a facut un mini-sondaj cu urmatoarea intrebare:

„Ce va aduce cea mai mare satisfactie la locul de munca?”, cu doua variante de raspuns. „Sa-mi placa ceea ce fac” – 62% si „Respectul din partea sefului” – 20%.

Sarcina zilei: intorsul pe toate partile

Sunt bune si variantele bifate de participantii la semicercetarea specialistilor on-line, dar sa o spunem pe a dreapta: suma trecuta pe fluturas este importanta. Puteti chiar sa scrieti pe o hartie cheltuielile pe care le aveti luna de luna, ca sa stiti cum v-ati incadra in oferta.

Expertii spun ca ar trebui sa va prisoseasca in jur de 25% din venit, iar procentul acesta ar trebui sa mearga in pusculita, pentru zile negre sau vacante de povestit. Daca cifra mentionata nu vi se pare indeajuns, aflati urgent daca se poate modifica chiar acum, sau daca mai tarziu, peste cate luni exact.

Ar trebui sa luati in calcul si pachetele medicale, de relaxare etc., de care ar putea beneficia la o adica si familia. Si daca tot pomenim familia, e important sa stiti de la inceput cea mai rea si cea mai buna varianta de program, si daca postul ce vi s-a propus implica si deplasari peste mari, tari sau judete.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ticalosul „n-am timp de nimic“
Ticalosul „n-am timp de nimic“
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân