Ce le nemultumeste pe femeile de azi?

Daca am adresa aceasta intrebare oricarui barbat de pe aceasta lume prima oara ar raspunde prin gesturi: isi va schimba mimica fetei in semn de "e un subiect interminabil...", isi va pune mana in cap si va ofta. Apoi ti-ar raspunde destul de sec, in funct
  • Publicat:
Ce le nemultumeste pe femeile de azi?
Ce le nemultumeste pe femeile de azi?

…Ori mai elaborat „Femeile au cazut in propria plasa. Au luptat timp de secole pentru emancipare si pentru a obtine drepturi egale cu ale barbatului, iar acum sunt prinse undeva la mijloc intre cariera in ascensiune (cel putin 10 ore pe zi) si familie (care incepe sa piarda din ce in ce mai mult teren). Iar in aceste situatii apar inevitabil problemele…“

Ce le nemultumeste insa pe femei?
In primul rand, peste 90% dintre reprezentantele sexulului frumos nu sunt multumite de aspectul trupului lor: vor sa fie mai slabe, sa aiba forme mai bine conturate, sa fie mai inalte, sa aiba picioare mai lungi, sa aiba parul altfel decat il au, sa li se schimbe culoarea ochilor o data pe saptamana daca s-ar putea… Mai pe scurt: tind sa aiba un aspect fizic asemanator, macar, daca nu se poate identic, cu cel al femeilor pe care le vad in filme si in revistele de moda. Ce le mai nemultumeste insa? Ritmul haotic de viata din cauza caruia risca sa-si raceasca relatiile cu prietenii si cu persoana iubita, lipsa timpului liber, irascibilitatea celor din jur, neincrederea in clasa politica respectiv in viitorul copiilor, birocratia, ipocrizia, faptul ca fara bani nu se mai poate rezolva nimic si lista mai poate fi completata de fiecare dintre noi…

Pe tine ce te nemultumeste?
Asteptam sa ne scrii pe site-ul www.csid.ro.
De ce ne-ai scrie tocmai noua? Simplu. Pentru ca suntem de incredere. Sa nu te indoiesti nici o clipa ca noi, echipa CSID, nu avem exact aceleasi probleme ca si tine. Spre exemplu, aproape in permanenta una dintre noi este la dieta, cautand solutia ideala pentru a instala pentru totdeauna programul „stil de viata sanatos“. Alta, ce-i drept doar un singur exemplar de acest tip avem printre noi zi de zi, doreste sa se ingrase si se alinta cu toate bunatatile pamantului, vrand parca sa ne testeze puterea de a rezista ispitelor culinare.

Mai departe… Si noi ne imbolnavim, si uneori, cu toate ca avem acces la multe informatii si specialisti se poate intampla sa nu gasim imediat solutia salvatoare.
Si noi ne plangem de ritmul infernal al vietii din acest secol, dar suntem si mandre in acelasi timp ca traim in vremurile in care femeia are cea mai mare importanta la nivel social din istorie. Iar pentru ca ne-am pierdut rabdarea de fier pe care trebuie sa o ai ca sa poti circula prin Bucuresti sau pentru ca vrem sa o consumam intr-un mod mai practic si mai inteligent renuntam la autobuze si la taxiuri (cand se poate) in favoarea mersului pe jos. Iar o plimbare in aer liber te ajuta mai mult decat ai fi tentata sa crezi.

Si noi suntem invidioase pe actritele care reusesc sa se mentina tinere si zvelte chiar si dupa ce au trecut de 50 de ani, dar le „furam“ retetele. Inca mai asteptam minunea care o sa ne scape de celulita si de kilogramele in plus fara a „suferi“ cu fel si fel de masaje dureroase sau fara a fi obligate sa stergem din program mesele imbelsugate de la ora 22.00.  Sa nu te indoiesti o clipa ca te batem la cap luna de luna sa bei „preasfintii“ 2 litri de apa pe zi si noi nici macar nu incercam sa facem asta. Si unele dintre noi chiar au reusit sa-si insuseasca si sa respecte zilnic acest obicei, vital pana la urma. La fel stau lucrurile si la capitolul ceaiuri. Nu cred ca a trecut mai mult de o zi in care in redactia CSID sa nu se bea ceai verde.

Nici prin gand sa nu iti treaca ca noi nu ne luptam zi de zi cu dusmanul (de temut, ce-i drept) stresul. Sa nu crezi ca nu stim ce inseamna cu adevarat o zi nefasta. Ca si tine, incercam sa vedem partea plina a paharului si sa ne continuam drumul in viata asta scurta si frumoasa manati de principii sanatoase. Iar cele care au deja imensa bucurie, dar si responsabilitate, de a fi mame, se cunosc dintr-o privire daca puiului lor nu le este bine. Deci, iti intelegem starile de neliniste legate de copii.

Nici cu dragostea nu stam mai bine sau mai prost ca tine. Si noi trecem si am trecut rand pe rand prin emotiile primilor fiori ai dragostei, siguranta unei relatii stabile, neputinta de a fi mereu langa cel iubit (tot din cauza ritmului solicitant de viata), dezamagirea si indoielile care preced iertarea, uitam, ne reinventam relatiile sau o luam de la capat cu fruntea sus. Ce mai la deal, la vale!? Incercam sa impacam si capra si varza… Tu nu faci la fel? Noi suntem 99,9(9)% convinse ca DA.

Iar acum pentru ca tot avem atatea puncte in comun de ce sa nu comunicam? De ce sa ne inchidem in noi indoielile, curiozitatile, supararea si bucuriile? De ce sa nu le impartasim unui prieten (speram sa fim si noi pe lista ta)? De ce sa nu invete si altii din greselile noastre? De ce sa fim atat de egoisti incat sa savuram singuri gustul succesului? Daca ai aceleasi pareri ca si noi, te asteptam cu bratele deschise! Scrie-ne. www.csid.ro este puntea dintre noi, specialistii consultanti si TINE.

Ce spun sondajele?
Un studiu efectuat de The Gallup Organization Romania in 2003 a relevat faptul ca marea majoritate a femeilor cu varste cuprinse intre 18 – 65 ani din Bucuresti sunt multumite sau foarte multumite de familia lor (86%), de modul in care se inteleg cu ceilalti oameni (85%), de educatia lor (81%), de locuinta (64%), respectiv de locul lor de munca (59%). Aproximativ 6 din 10 femei au o buna apreciere de sine; spuneau ca, in ultima luna, niciodata nu s-au simtit inutile sau lipsite de speranta. Pe de alta parte, sanatatea, oportunitatile de a reusi in viata si timpul liber sunt aspecte de nemultumire pentru aproximativ 3 femei din 10, in timp ce aproape 40% din persoanele intervievate afirma ca sunt nemultumite de situatia lor financiara. In ultimele 30 zile, mai mult de jumatate din femeile din Bucuresti, se simtisera destul de des nervoase, agitate, triste sau au simtit ca „Totul este un efort”. O femeie din zece afirma ca are putin control asupra lucrurilor ce i se intampla sau ca nu exista nici o solutie pentru a-si rezolva unele probleme.“ (www.gallup.ro)

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân