Atitudinea conteaza

Potrivit cercetatorilor britanici, barbatii obisnuiesc sa nu se planga si sa nu se ingrijoreze la fel de mult ca femeile...
  • Publicat:
Atitudinea conteaza
Atitudinea conteaza

Barbatii prezinta, in medie, cu 40% mai multe riscuri de a muri din cauza unui can­cer comparativ cu femeile, in principal din cauza stilului lor de viata si a atitudinii pe care o au fata de aceasta maladie, ne co­munica un studiu recent efectuat in Ma­rea Britanie.

Specialistii au descoperit ca, daca sunt excluse statisticile referitoare la cancerul mamar si la cel de prostata, bar­batii se confrunta cu un risc cu 70% mai mare de a muri din cauza tipurilor de can­cer comune celor doua sexe.

Potrivit uneia dintre cercetari, barbatii obisnuiesc sa nu se planga si sa nu se ingrijoreze la fel ca femeile, care merg mai repede la consult.

Stresul, parul alb si cancerul

Stresul poate grabi procesul de albire a parului, dar are si efecte pozitive, reducand riscul de aparitie a diverselor forme de cancer, spune un studiu recent al japonezilor.
Un nivel ridicat al stresului afecteaza celulele susa care dau culoarea firelor de par, provocand albirea lor.

Cercetatorii au studiat efectele radiatiei si a unor substante chimice asupra firelor de par din blana soarecilor. Blana celor expusi unor teste de inducere a stresului s-a albit mai devreme, pe masura ce celulele prezente in foliculii firelor de par au fost obligate sa se maturizeze, reducand productia de melanina, substanta responsabila pentru culoarea parului si a pielii.

Iar prin blocarea diviziunii celulelor susa a caror structura ADN a fost afectata, se poate preveni aparitia tumorilor canceroase, ce apar atunci cand o serie de celule „defecte” incep sa se inmulteasca necontrolat.

La maladie Alzheimer… Alzheimer disease

Persoanele care manifesta in tinerete aptitudini pentru limbile straine au sanse mai mari sa isi pastreze luciditatea si la vârsta a treia, chiar daca in creierele lor se vor produce anomalii de tipul maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in revista Neurolog.

Acest studiu, realizat in urma autopsiilor efectuate pe 38 de creiere ce au apartinut unor calugarite, sustin ca acele celule cerebrale ramase valide s-au marit considerabil, pentru a suplini pierderile de memorie, potrivit coautorului de la Universitatea din Baltimore.


Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Vrei sa stii daca ai sa traiesti mult?
Vrei sa stii daca ai sa traiesti mult?
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”