Ai curajul să fii mai fericită, mai interesantă, mai puternică

3 principii fundamentale trebuie să ai în minte: fii sinceră cu tine însăţi, asumă-ţi responsabilitatea 100%, du-te la cauzele de bază ale problemei.
  • Publicat:
Ai curajul să fii mai fericită, mai interesantă, mai puternică
Ai curajul să fii mai fericită, mai interesantă

3 principii fundamentale trebuie să ai în minte: fii sinceră cu tine însăţi, asumă-ţi responsabilitatea 100%, du-te la cauzele de bază ale problemei. Aceste principii te vor ajuta să capeţi putere, succes, fericire şi împlinire.

Este important să fii conştientă de ele, pentru că dacă te vei afla la un moment dat într-o situaţie în care nu ştii încotro să o iei, atunci toate aceste principii vor acţiona ca o lumină călăuzitoare.

Fii sinceră cu tine însăţi

Este la fel de uşor pe cât este de greu să fii sinceră cu tine însăţi. Nu trebuie să mergi prea departe ca să-ţi priveşti adevăratul sine cu obiectivitate, dar poate fi dificil. Ne facem atâtea iluzii în privinţa realitaţii, încât ne este foarte greu să renunţăm la ele când ne evaluăm.

Odată ce începem să ne debarasăm de aceste iluzii, ne dăm seama imediat ce minunat şi eliberator poate fi. Când alegem să fim conştiente de noi înşine, să trăim după valorile noastre şi să ne îndeplinim dorinţele, totul devine mult mai simplu. Rămânând sincere cu noi, calea în viaţă ni se dezvăluie pas cu pas.

Asumă-ţi responsabilitatea 100%

Asumarea responsabilităţii într-un mediu în care alţii nu o fac deloc este o mare provocare, dar aduce şi împliniri. Este o provocare să acţionezi împotriva unui mediu unde oamenii se împroaşcă reciproc cu învinuiri şi reproşuri, dar îţi conferă şi putere, pentru că asumarea responsabilităţii îţi va oferi o bună ocazie să înveţi şi să creşti.

În loc să îţi consumi energia şi atenţia negând orice acuzaţie şi orice responsabilitate, lucru care te epuizează şi te slăbeşte emoţional, ţi le poţi îndrepta asupra dezvoltării şi obţinerii puterii, lucruri care îţi îmbogăţesc viaţa.

Când priveşti la evenimentele zilnice, izolate, nu pare să conteze, dar când priveşti efectul acestor mici evenimente adunate de-a lungul săptămânilor, lunilor şi anilor, începi să vezi efectul pozitiv cumulat al asumării responsabilităţii – abilitatea noastră de a realiza lucruri creşte simţitor.

 
Du-te la cauzele de bază ale problemei
 
Imaginează-ţi că deschizi frigiderul şi că te întâmpină un miros neplăcut care vine din interior. Nu ai pune un cartonaş aromat în frigider sperând că mirosul va dispărea; ţi-ai urma nasul pentru a găsi făptaşul, l-ai arunca şi ai curăţa zona afectată de incident.

Poate că apoi ai pune ceva aromat în frigider ca să scapi de urmele mirosului neplăcut, dar ca o încununare a soluţiei, nu ca o rezolvare în sine. Există numai un singur mod eficient de a rezolva o problemă – găseşte-i cauza principală şi combate-o.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân