Nu lăsa SINGURĂTATEA să-ţi strice Sărbătorile!

Parcă în nicio perioadă, dorinţa de a avea persona iubită alături nu este mai aprigă decât acum, la sfârşitul anului. Şi cu toate acestea, foarte multe cupluri se destramă chiar în prag de Sărbători.
  • Publicat:
Nu lăsa SINGURĂTATEA să-ţi strice Sărbătorile!

Parcă în nicio perioadă, dorinţa de a avea persona iubită alături nu este mai aprigă decât acum, la sfârşitul anului. Şi cu toate acestea, foarte multe cupluri se destramă chiar în prag de Sărbători.
 
Seara de Ajun. Familia reunită în jurul bradului. Cuptorul sfârâie şi împrăştie cele mai ispititoare arome. Vinul fiert cu scorţişoară şi cuişoare îţi ascute simţurile. Telefoanele setate pe silent licăre: zeci de mesaje de la prieteni şi colaboratori curg. Melodii specifice sezonului cântate în toate limbile pământului întregesc atmosfera. Acestea sunt întrerupte din când în când de sonerie.

Colindători sau invitaţi îţi fac auzite gândurile bune. Mama este mulţumită că oaspeţii apreciază curcanul la cuptor (le-a explicat tuturor că este mai dietetic decât porcul) şi că nici de data aceasta nu a dat greş cu cozonacul. Tata prezintă vinurile alese din colecţia sa… Tabloul clasic. Fiecare invitat este îmbrăcat festiv, coafura, manichiura şi machiajul sunt impecabile.

Şi totuşi ceva lipseşte… Partenerul tău! Te regăseşti în acest scenariu? Ei bine, nu trebuie să te descurajezi. Nu este o tragedie! Nimeni nu este cu adevărat singur de Sărbători. În plus, nu eşti singura persoană aflată în această situaţie. Ca tine multe altele şi mulţi alţii. În plus, decât să fii cu o persoană nepotrivită…

Nu este un moment bun să te autovictimizezi. Este doar o situaţie, nu este un verdict pe viaţă. Tristeţea dispare când te gândeşti că deseori un parterner nepotrivit te stresează, este nemulţumit şi până la urmă îţi încarcă programul inutil. Şi de ce ai pune pe tapet, în faţa familiei tocmai un astfel de partener? Cu siguranţă, nu!

Încă mai plângi după ex? Să recunoaştem, o relaţie se termină atunci când cel puţin pentru unul dintre parteneri acea flacără a pasiunii s-a stins. Iar cum într-o relaţie de iubire este nevoie de 2, de ce să mai pierzi timpul? Anii nu se mai întorc şi este de datoria noastră să încercăm să fim cât mai fericiţi şi mulţumiţi.

După o despărţire, evitaţi cât de mult se poate momentele în care să fiţi singuri căci automat tristeţea capătă proporţii impresionante. Sărbătorile sunt un moment perfect pentru a socializa, pentru a vă înveseli, pentru a afla poveştile unor oameni de succes care să te inspire, pentru odihnă şi încărcarea bateriilor.

Spuneţi NU refugiului în mâncare! Mai mult decât oricând, în această perioadă a anului riscul de a devora tone de mâncare este crescut. Nu abuzaţi de cozonac, prăjituri, sarmale, cârnaţi, fripturi – nu ele sunt de vină pentru eşecul sentimental, nu ele vă vor rezolva problemele. Aşa că mâncaţi cu moderaţie, nu uitaţi de fructe şi legume proaspete şi ceaiuri cu rol calmant.

Feriţi-vă şi de excesul de alcool! Pe lângă faptul că îngraşă (cine mai are nevoie de kilocalorii în plus acum) există riscul să adâncească depresia.


Fiţi activi! Chiar dacă este ger, nu refuzaţi o plimbare prin parc, o ieşire în club sau invitaţia la o petrecere.

Nu vă aruncaţi (cu toată fiinţa) în braţele primului venit! Puţină precauţie nu strică. În plus, dacă vi se pare interesantă persoana jucaţi tare. Lăsaţi-i impresia că sunteţi interesată, dar sunteţi greu de cucerit. Dacă vă place cu adevărat va intra în joc.


Iarnă, din cauza temperaturilor scăzute şi a zilei scurte rata celor care intră în depresie este crescută. În plus, uneori şi Sărbătorile accentuează aceste stări. Cere-ţi cu încredere sfatul unui psihoterapeut dacă vă aflaţi în această situaţie.

Bucuraţi-vă de timpul liber, alocaţi-l cu egoism pasiunilor voastre. Nu se ştie când veţi mai avea parte de această şansă.

Sărbători fericite!
 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”