8 riscuri ce merită să ți le asumi

Unele riscuri ne pot ajuta în dezvoltarea noastră.
  • Publicat:
8 riscuri ce merită să ți le asumi

Sunt unele riscuri ce pot să-ți fie de folos. Nu riști, nu câștigi, spune o vorbă veche. Cu toate acestea, nu multe persoane ne sfătuiesc să riscăm. De regulă se pune accentul pe deciziile luate la rece, cu care mergem la sigur, însă experții ne spun că există o serie de aspecte în viață în care chiar merită să riști. Cum? De ce? Află mai departe!

Fii naiv

Viața este plină de traume și suferințe. Jocul și umorul pot părea contraintuitive, dar pot aduce lejeritatea și relaxarea necesară pentru a face față și a ne simți ceva mai bine. Încearcă să râzi mai des și să fii mai relaxat, fără să îți pese de credințele celor din jurul tău. Fii bucuros și zâmbește, fericirea este contagioasă!

Fii creativ

Dă-ți voie să exprimi ceea ce simți, așa cum simți. Ia în considerare ce forme de artă sau exprimare artistică dorești să explorezi. Scrierea de povești, poate un mic show de stand-up comedy, desenul, pictura și alte medii pot fi extrem de terapeutice. Dacă dorești să sporești beneficiile, împărtășește ceea ce decizi să faci și cu un prieten pentru că totul e mai drăguț, când împarți și cu cei dragi!

Fă-ți prieteni noi

Având în vedere că singurătatea este numită „noul fumat” și percepută ca un risc pentru sănătate, este clar că mulți dintre noi ar putea beneficia de un prieten. Totuși, poate fi puțin dificil să facem asta, în special pentru aceia dintre noi mai introvertiți. Începe cu pași mici. Zâmbește și inițiază o conversație. Alătură-te unui grup sau club. Caută oameni cu interese și identități comune și diverse.

Recunoaște când te înșeli

Așa cum a spus Alan Toffler: „Analfabeții secolului 21 nu vor fi cei care nu știu să citească și să scrie, ci cei care nu pot învăța, dezînvăța și reînvăța”. Cei care pot recunoaște că au greșit vor avea extrem de multe lucruri de câștigat, în viață.

Dezvăluie mai mult despre tine în relații și conversații

Îngrijorarea că împărtășim în exces diferite aspecte despre noi înșine ne poate împiedica să dezvoltăm relații sincere și de încredere cu alte persoane. Aici nu vorbim despre dezvăluiri rapide și dramatice, dar este foarte importat să lăsăm garda jos, pentru că acest lucru ne poate ajuta să construim legături care ne ajută să știm că aparținem și că suntem mai bine văzuți.

Stabilește limite

Teama de confruntare este greu de înfruntat. Este ușor să lași lucrurile să treacă „neobservate”și să nu exprimi identități, dorințe și nevoi adevărate. Dar atunci când vorbim și ne clarificăm așteptările și nevoile, ne permitem să construim relații mai puternice și reciproce, în care respectul reciproc poate prospera.

Cere ajutor sub toate formele

Mulți dintre noi găsim mult mai mult confort în a oferi decât în a primi. Poate fi contraintuitiv și vulnerabil să ceri sprijin. Dar având în vedere epidemia de burnout și criza globală de sănătate mintală care ne-au lovit, este o abilitate vitală a zilelor noastre. Ajutorul de la terapeuți, prieteni și familie ne poate ajuta să rămânem pe drumul cel bun cu resursele pe care le avem la îndemână și în raport cu schimbările pe care ne străduim să le facem.

Încearcă ceva nou

Creierul nostru tânjește la noutate și varietate. Schimbă-ți rutinele, obiceiurile și preferințele cu ceva ieșit din obișnuit. A păși dincolo de limitele a ceea ce știm poate ajuta la extinderea repertoriului nostru de lucruri de care ne bucurăm. Încearcă o mâncare nouă, vizitează un loc nou sau fă ceva „în afara zonei de confort”.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”