5 obiceiuri simple prin care să-ți onorezi corpul în fiecare zi

  • Publicat:
5 obiceiuri simple prin care să-ți onorezi corpul în fiecare zi
Sursa foto: shutterstock

Iubește-ți corpul, femeie! Cu cicatrici. Cu imperfecțiuni. Cu pântec deformat. Cu coapse rotunjite. Toate acestea împreună vorbesc despre călătoria ta de până acum. Corpul este cadoul vieții către tine. Acceptă-l, iubește-l și onorează-l în fiecare zi! Iată cum!

Iubește-ți corpul fix așa cum este el și simte-te bine

Odată ajunsă la maturitate, e nevoie să uiți tot ceea ce societatea ți-a spus despre cum ar trebui să arăți, să te simți sau să fii. Fii blânda cu tine și preia frâiele propriei tale vieți!

Permite-i corpului tău să simtă plăcere

Foarte multe dintre noi ne simțim vinovate atunci când simțim plăcere sau fericire. Când mâncăm prăjitura aia plină de calorii sau când cumpărăm pantofii aia mai scumpi decât ne putem permite, dar care ne fac atât de împlinite.

E timpul să oprești și tu acest pattern distructiv. Chiar acum. Nu uita că viața se întâmplă chiar acum, în acest moment și că plăcerea este unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care aceasta le are de oferit.

Nu îl mai compara

Să îți compari trupul cu cel al modelelor din revistele glossy sau a celor de pe Instagram nu face decât să îți consume energia și să îți aducă frustrări, emoții negative și dezamăgire. De ce să nu te accepți tu fix așa cum ești? Cu imperfecțiuni sau defecte? Care, în fond, constituie farmecul personal?

Eu ești unică! Trăsăturile tale, la fel. Formele, vocea, particularitățile, deopotrivă! Te invit, așadar, să îți respecți mai mult învelișul pe care ți l-a dat Dumnezeu, să îl onorezi și să te simți bine în pielea ta!

Citește și: Despre incredere, iubire de sine şi chirurgie estetică

Arată-i respect

Poate că și tu cândva ai ales să rămâi într-o relație disfuncțională sau să urmezi o dietă rigidă doar pentru a te încadra în standardele impuse de societate sau ai ales să muncești non stop, neglijându-ți astfel sănătatea. Asta nu înseamnă decât un singur lucru: nu te respecți suficient. Și nu îți respecți nici trupul.

Fii mai blândă și mai înțelegătoare cu tine. Ascultă-ți nevoile. Ți-e foame? Ești teribil de obosită? Ai nevoie de o baie lungă și relaxantă? Fă toate aceste lucruri. Chiar și atunci când te simți copleșită. Sau în special atunci când te simți copleșită!

Iubește-ți imperfecțiunile

Și ele te vor iubi înapoi! Poate sună a șablon, însă pentru a scăpa definitiv de complexe sau frustrări, trebuie în primul rând să îți îmbrățișezi imperfecțiunile. Să le recunoști și să faci pace cu ele.

Poate că ai șoldurile mai proeminente sau sânii prea mici, nu te descuraja. Fă pace cu tine. Nu există perfecțiune. Nici măcar la top modele internaționale. Ai fi surprinsă câte defecte au și ele. Căci, în fond, sunt oameni. Iar oamenii nu sunt perfecți.

Citește și: Ce presupune de fapt, iubirea de sine?

Acceptă-te așa cum ești și zâmbește

Trebuie să știi că zâmbetul are efect curativ, el vindecă. O femeie frumoasă este o femeie care zâmbește! Larg, des, cu poftă! Cu cât vei mai mai încrezătoare în calitățile tale și te vei simți bine cu ține însăți, cu atât vei reuși să îți construiești o imagine mai bună atât în ochii tăi, cât și în față celorlalți. Și se va vedea!

Surse: Minimalism Make Simple, HealthLine, Tiny Buddha, Happiness

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân